Sultanhisar Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı 1. Oturumu Başkanlık Makam Odası’nda Osman Yıldırımkaya başkanlığında yapıldı. Toplam 16 maddenin görüşüldüğü toplantıda birliklere ve Çiftç Malları Koruma Meclisi’ne temsilci seçimi yapıldı. Buna göre Aydın Afet Hizmet Birliği’ne Gülay Karaşıray, Türkiye Belediyeler Birliği’ne İlhan Özdemir, Hayvan Islahını Geliştirme ve Sağlığını Koruma Birliği’ne Okan Yalçınkaya, Tarihi Kentler Birliği’ne Mustafa Kırcalı, Gayrimenkul Satış Komisyonu’na Necdet Arıkan asil üyeler olarak seçildi. Toplantıda Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne gizli oyla yapılan oylama sonucunda asil üye olarak Cihan Öncan, Kerim Gülova, Cemal Bektaş, Şenol Kıllıoğlu, Süreyya Balaban, yedek üye olarak Tahir Yıldırım, Ömer Erçin, Mehmet Güngör, Vedat Aktaş ve İbrahim Uzak seçildi.

ATÇA’DA TESİS POLEMİK KONUSU OLDU

Toplantıda Atça’da bulunan ve mülkiyeti Spor Genel Müdürlüğüne ait olan tesisin kullanım hakkının 10 yıllığına Sultanhisar Belediyesi’ne verilmesi maddesi görüşüldü. Yıldırımkaya’nın, “Burayla ilgili son birkaç yıldır bizi çok üzdüler. Orada deve güreşi yapıp para aldığımızı iddia ederek birilerini şikayet etti. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına 10 yıllığına belediyeye tahsis ediyoruz” demesi üzerine AK Parti’li Meclis Üyesi ve Atça eski Belediye Başkanı Mustafa Çınar, “O tesisi 2009 yılında biz yaptık. O zaman da siz bizi şikayet etmiştiniz” diyerek toplantının başından beri her maddeye itiraz ederek başlattığı polemiği alevlendirdi.

BAŞKAN YILDIRIMKAYA’YA SENDİKA YETKİSİ

Toplantıda ayrıca Sultanhisar Belediyesi’nde çalışan kamu görevlilerinin Sosyal Dayanışma Teminatı alabilmesi için yetkili sendika ile toplu sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’ya yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi. 2018 Bütçe Kesin Hesabı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Sultanhisar Belediye Meclisi Mayıs Ayı ikinci oturumunun 9 Mayıs Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı.

Haber Videosu