Dr. Oetker Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. yetkilileri ilçeye planladıkları bir gezi için Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal’la irtibata geçerken İnal, bu ziyaretten duyacağı memnuniyeti dile getirip Karacasu Kültür Turizm ve Tanıtım Derneğinin kendileriyle ilgileneceğini ifade etti. Dernek Başkanı Bülent Eriklioğlu, Dr. Oetker Türkiye Genel Müdürü Dr. Muhsin Çömden’in de aralarında bulunduğu 40 kişilik misafir ekibi karşılarken etkinlik kapsamında ilk olarak Afrodisias gezildi. Ardından Şirin Pide’de verilen molada ilçeye özgü pidelerin tadına bakıldı. Buraya Belediye Başkanı Zeki İnal da gelirken, İnal misafirlerle bir süre sohbet edip bir istekleri olup olmadığını sordu.

"DOĞA HARİKASI BİR YER"

Buradaki molanın ardından seramik ocaklarına geçen misafirler yöresel ürünlerin yapılışını yerinde görüp ürünlerden satın aldı. Ardından Kahvederesi Yaylası'nda bulunan çay bahçelerinde yaylanın eşsiz doğası ve temiz havasında serbest zaman geçirildi. Kendisi de aslen Kuyucaklı olan Muhsin Çömden, Afrodisias’a daha önce birkaç kez geldiğini ifade ederken, “Karacasu ve Afrodisias gerçekten muazzam bir yer. Ben daha önce birkaç kere gelmiştim. Çalışanlarımız ilk kez geldi. Bu gelişimde Afrodisias’ı arkeolog Umut Doğan’la gezme fırsatı bulduk. Rehberliği ve anlatımı gerçekten müthişti. Çok memnun kaldık. Karacasu’da ayrıca Kahvederesi ve seramik ocaklarını gezdik. Gerçekten doğa harikası bir yer” dedi.  

BAĞIŞ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ

Dernek Başkanı Bülent Eriklioğlu da, “Güzel bir gezi oldu. İlçemize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İhtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için burs bağışında bulundukları için Dr. Oetker yetkililerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu bağış ihtiyaç sahiplerine ulaştı” ifadelerini kullandı. 
  Öte yandan Dr. Oetker Genel Müdürü Muhsin Çömden, kendileriyle yakından ilgilenen Belediye Başkanı Zeki İnal’a ve Dernek Başkan Bülent Eriklioğlu’na birer hediye takdim etti.