Olay önceki gün gece saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, Köşk’te Suriyeli bir ailenin çocuğu aynı mahallede oturan komşusunun çocuğu ile kavga etti. Ailelerin de karıştığı tartışma büyüyerek ilçede tehlikeli gerginliğe neden oldu. Köşk Meydanı’nda toplanan kalabalık yolu trafiğe kapattı. Benzer olayların daha önce de yaşandığını öne süren kalabalık, Suriye’den gelenlerin ilçede huzuru bozduğunu savundu.

SURİYELİLERİN EVLERİNE SALDIRMAK İSTEDİLER

Polisin yoğun ikna çabasına rağmen dağılmayan kalabalık yaşananların cezasız kaldığını öne sürerek sürekli benzer durumlarla karşı kaşıya kaldıklarını kaydetti. Daha sonra ilçede yaşayan Suriyelilerin evlerine saldırmak isteyen kalabalığa polis engel oldu.

KAYMAKAM SAKİNLEŞTİRDİ

İlçede görevli polislerin yanı sıra jandarma ekiplerinin de önlem aldığı olayda vatandaşlar dağılmayınca devreye İlçe Kaymakamı Serdar Kaya girdi. Evinden gelen Kaymakam Kaya, kalabalık ile uzun süre konuştu. Yaşananların araştırılacağını ve ortada bir suç varsa cezasız kalmayacağını anlatan Kaymakam Serdar Kaya, gurubun dağılmasını istedi. 
  Uzun süren görüşmeler sonrası Kaymakam Serdar Kaya’nın ikna etmesiyle kalabalık gece yarısı dağıldı.  

Haber Videosu