Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda iki gün sürecek olan fuarda stant açan 70 firma yetkilisi, aradıkları personellere uygun iş başvuruları aldı. Aydın Valiliği öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu Aydın İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen fuarın açılış töreni gerçekleştirildi. 
  Açılışa, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ile kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

GENÇLERE İŞ İMKANI 

İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, fuarın iş arayan gençler için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi olabilmesi için ülkemizin gençlere ihtiyacı var. Bunun için gençlerimizin azimle çalışması gerekir. Bu fuar iş arayanların istihdama katılmasına katkı sağlıyor. Fuarımız ilimize hayırlı olsun” dedi.

İSTİHDAMDA REKOR ARTIŞ 

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, 2017 yılının istihdam açısından rekorla kapandığını söyledi. Kabak, “Bundan 15 yıl önce bir yıl içerisinde yaklaşık 50-60 bin kişiyi işe yerleştiren İŞKUR, 2017’de 1 milyon 57 bin 249 vatandaşımızı kurumumuz aracılığıyla iş, aş ve ekmek sahibi yapmıştır. İstihdam seferberliğinde Aydın, 25 bin olan hedefini 35 binin üzerinde gerçekleştirme başarısı göstermiştir. Bu başarıdan dolayı Aydın Valiliği öncülüğünde herkesi tebrik ediyorum” diyerek fuarın kente hayırlar getirmesini diledi. 
  AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, fuarın gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

FİRMALARA PLAKET 

Konuşmaların ardından geçen yıl istihdama en çok katkı veren, engelli ve kadın istihdamına destek sağlayan firmaların temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Halk oyunları gösterilerinin ardından kurdele kesilerek fuarın açılışı yapıldı. Vali Köşger, stantları ziyaret ederek firmalara katılım belgelerini takdim etti.