Kalbin vücudunun en önemli organlarından biri olduğunu belirten Öztürk, “Kalp bizi ayakta tutan en önemli organımız. Bu anlamda kalp sağlığımıza çok dikkat etmemiz gerekiyor. Kalp sağlığı için sarımsak, fasulye, kırmızı besinler, elma, balık ve zeytinyağı tüketin. Sarımsak, kanın pıhtılaşmasını azaltıyor ve kötü kolesterolü düşürüyor. Fasulye ise kandaki kolesterol miktarını azaltıyor ve damarı tıkayan başka maddelerin birikmesini önlüyor.  Domates ve çilek gibi kırmızı besinler de antioksidan özelliği nedeniyle damarları serbest radikal hasrından koruyor. Elmadaki bulunan lif, kolesterol oluşmasını önlüyor. Balık tüketimi kalp hastalığı riskini azaltıyor. Zeytinyağı, içerisinde bulunan E Vitamini sayesinde güçlü bir antioksidan. Bu antioksidan kötü kolesterolü düşürerek iyi kolesterolü yükseltir” dedi.