Aydın Efeler Ziraat Odası, çiftçiler arasında dayanışma ve kaynaşmayı arttırmak amacıyla 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde 150 kişilik anlamlı bir iftar yemeği etkinliğine imza attı. Efeler Sevgi Yolu’ndaki Lezzet Lokantası’nda düzenlenen iftarda Efeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Çıldır, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu ve Genel Sekreter Zeki Sarıoğlu, iftar öncesinde ve sonrasında davetlilerle yakından ilgilenip hal ve hatırlarını sordu. Dua edilmesi ve ezanın okunmasının ardından davetliler hep birlikte oruçlarını açtı.

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Oda delegeleri başta olmak üzere mahalle muhtarlarının yoğun katılım gösterdiği iftara, Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, Sulama Birliği Başkanı Tuğfan Öztürk, Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazmi Koşar, Tariş 46 Nolu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Doğan Altan, Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bülent Yalçın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda çalışanları katıldı. 
  “TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ”
  İftara katılan herkese teşekkür eden Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü gibi anlamlı bir günde çiftçi dostlarımızla bir araya geldiğimizden dolayı çok mutlu olduk. İlçemizdeki delegeleri, muhtarlarımızı, çiftçilerimizin önde gelen isimlerini davet ederek bir kaynaşma ve dayanışma yemeği gibi iftarda buluştuk. Gün içinde çeşitli etkinliklerle Çiftçiler Günü’nü kutladık. Çiftçilerimizin ve Aydın tarımının sorunlarını yaptığımız ziyaret ile Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’e ilettik. Aydın Ziraat Odası olarak bir binaya ihtiyacımız var. Bu bina ihtiyacımızı Valiliğimize bildirdik ve kendilerinden destek sözü aldık. Önümüzdeki aylar içinde de bu girişimimize devam edeceğiz. Üç dört yıllık bir süreç içinde de tarım paydaşlarını bir araya toplayarak sadece Aydın’da ve Ege’de değil, Türkiye’de bir ilki başaracağız” dedi.