Aydın’ın Efeler ilçesi Ata Mahallesi Tepecik Bulvarı üzerinde yaklaşık 13 yıldan bu yana hizmet veren Karadeniz tarzı ekmek fırınında, Ramazan boyunca pide yoğunluğu yaşandı. Lezzetiyle diğer fırınlara göre bir adım daha önde olan Mavi Karadeniz Ekmek Fırını, bu Ramazan'da da vatandaşların tercihi oldu. Fırın önünde Ramazan pidesi için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, iftar vaktinden saatler önce başlayan pide kuyruğuna girerek pidesini aldı. Fırına gelen müşteriler ise kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade edip her Ramazan pideyi buradan aldıklarını söyledi.

SİPARİŞLERE YETİŞMEKTE ZORLANDILAR

Giresun Göreli olan ve 2005 yılından bu yana Aydın’da fırıncılık sektöründe hizmet verdiklerini ifade eden Fırın Sahibi Dursun Güney, bu Ramazan ayında da kendilerini tercih eden Aydınlılara teşekkür etti. Vatandaşın kendilerini tercih etmesini fırınlarının Trabzon tarzı taş fırın olmasına ve kaliteli un kullanmalarına bağlayan Güney, hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarının da altını çizdi. Hamurun kıvamından tutun, pişirilmesine kadar olan aşamaların da önemli olduğunu belirten Güney, pide hamurunun ekmek hamuruna göre yüzde 40 daha gevşek olduğunu ifade etti. Önceki yıllara göre Ramazan pidesine olan talebin azalmasına rağmen Mavi Karadeniz Ekmek Fırını olarak Ramazan boyunca siparişlere yetişmekte zorlandıklarını vurgulayan Güney, 2 bin 500 ile 3 bin arası pide üretimiyle iyi bir Ramazan ayını daha geride bıraktıklarını kaydetti.