İslam İşbirliği Teşkilatı, 2013 yılından bu yana Ramazan ayının 15. gününü 'Yetimler Günü' olarak kabul ediyor. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Yetimler Günü dolayısıyla ilçede yaşayan yetim çocukları iftarda ağırladı. Çocuklar, Başkan Ertürk ile birlikte bol bol sohbet edip keyifli anlar geçirdi.

"BU BİR İMTİHAN MESELESİDİR"

Öksüz ve yetim aileleri ile bir arada olma imkanına sahip olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Ertürk, "Dünya hayatı çeşitli imtihanlarla geçmekte. Bunlardan bazıları da insanların sevdiklerinin erken veya belki bizlerin arzu etmediği zaman diliminde Rabbine kavuşmasıdır. Bu bir imtihan meselesidir. Gerek çocuklar, gerekse geride kalanlar için. Ama Rabbim bir türlü onun yardımını da veriyor" dedi.

PROTOKOL ÜYELERİ ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

Türk milletinin geleneklerinde öksüz ve yetimlere sahip çıkıldığını belirten Başkan Ertürk, "Çok güzel değerlerimiz var. Öksüz ve yetim çocuklarımızın her zaman yanındayız. Rabbim inşallah güzel bir şekilde Ramazan Bayramı'na ulaşmayı nasip eder" ifadelerini kullandı. Kuyucak Kaymakamı Yılmaz Kurt, Başkan Ertürk ve Fatma Ertürk, AK Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ile meclis üyeleri iftar programına katılan öksüz, yetim çocuklar ve beraberindeki aileleriyle yakından ilgilenerek onlarla sohbet edip hediyeler takdim etti.