Gönüllü bağışçıların ödüllendirilmesi programına da eşlik eden Bakan Selçuk, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ise Sürekli Eğitim Merkezi’ni (SEM) hizmete açtı Çocuk Sitesi Müdürlüğü'nün açılışına Bakan Selçuk’un yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Turizm ve Kültür eski Bakanı Atila Koç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

15 ÇOCUK KORUMA ALTINDA

İlk olarak konuşan İl Müdürü Bozçelik, çocuklara aile sıcaklığını kazandırmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Aydın'a Çocuk Evleri Sitesi'ni kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bozçelik, “Sitemizde şu anda 15 çocuğumuz koruma altında. Hedefimiz 0-6 yaş çocuk sitemizi, 0-12 grubuna çıkarmaktır. 30 çocuğa hizmet vermek için de hazırlık yapıyoruz” diye konuştu. Bozçelik, Çocuk Evleri Sitesi'nin Aydın’da evlat edinme sistemi için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, “0-6 yaş grubu çocuk yuvamız olmadığından dolayı evlat edindirme sistemini bakanlık üzerinden yürütüyorduk. Bu nedenle Aydın'da evlat edinmek isteyen vatandaşlarımız bakanlığa müracaat edip sıraya giriyorlardı. Artık Aydın'da evlat edinme sistemi de faaliyete geçmiştir. Şu anda 22 aile evlat edinmek için sırada bulunmaktadır” dedi.

“HİZMET KALİTESİ ARTTI”

Çocuk Evleri Sitesi'nin Aydın’a hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Vali Yavuz Selim Köşger de, sitenin yapımına katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, “En değerli hazinemiz sevgi ikliminin kaynağı aile ve toplumun saadet ağacı çocuklarımız. Çocuklarımızın aile sıcaklığında en iyi şartlarda yetişmesi için tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Çocuk hizmetlerinde yurt tipi bakım modelinden ev tipi bakım modeline geçerek hizmet kalitemizi arttırdık. Kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın aile ortamını aratmayan sevgi ve çocuk evleri sitelerimizde hayata hazırlamaktayız” ifadelerini kullandı. Çocukların her türlü bakımının aileleri tarafından yapılmasının psikolojik ve sosyolojik açıdan çok önemli olduğunu kaydeden Bakan Selçuk, sosyal ekonomik destek programı kapsamında 119 bin çocuğa aile yanında ekonomik destek verdiklerini ifade etti. Çocuk Evleri Sitesi'nde geleceğin bilim insanları, sanatçıları, siyasetçileri ve avukatlarının yetişeceğini dile getiren Bakan Selçuk, sitenin yapımına katkı sunan hayırseverlere teşekkür ederek, kendilerine plaket ve çiçek takdim etti. Konuşmaların ardından, Çocuk Evleri Sitesi'nin açılışı yapıldı.

EĞİTİM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

0-6 Yaş Çocuk Sitesi Müdürlüğü binasının açılışının ardından Bakan Selçuk, ASTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sürekli Eğitim Merkezi’ni (SEM) hizmete açtı. Törende ASTİM Başkanı Gökhan Maraş, SEM’in sanayi kuruluşlarında istihdam edilen personellerin eğitilmelerine ve niteliksiz işsizlerin çeşitli alanlarda mesleki eğitimler alarak ekonomik sisteme dahil olabilmelerine olanak sağlayacağını söyledi. SEM’in Türkiye’nin mesleki eğitimi ve sosyo-ekonomik kalkınmasına büyük katkı sunacağını belirten Maraş, desteklerinden dolayı Aydın Valiliği’ne, GEKA’ya, Adnan Menderes Üniversitesi’ne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

İŞSİZLİKLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI

SEM’in sanayicilere hayırlı olmasını dileyen Bakan Selçuk, dünya genelinde sosyal ve ekonomik soruların başında işsizliğin geldiğini belirterek bir taraftan sanayicilerin birçok meslekte kalifiye eleman bulamadığını, bir taraftan da meslek sahibi olmayanların çalışma fırsatından yoksun kaldığını söyledi. Bakan Selçuk, SEM’in ise ihtiyaç duyulan meslek gruplarında eleman yetiştirmeye devam ettiğini bildirdi. 16 yıldır AK Parti hükümetinin istihdamı teşvik ederek, mesleki eğitimi yaygınlaştırarak işsizlikle mücadelede önemli adımlar attığını kaydeden Bakan Selçuk, hükümet olarak göreve geldikleri günden bu yana istihdam ve iş gücüne katılım oranlarının yükseldiğini ifade etti. Konuşmasını tamamlayan Bakan Selçuk, beraberindekilerle birlikte kurdele keserek SEM’i hizmete açtı.