Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Kervansaray'da düzenlenen yarışmaya Ukrayna, Almanya, Galler, Hollanda, Macaristan, İran, Suriye, Etiyopya ve Rusya etnik kökenli 17 kadın katıldı.

KUŞADASI’NDA YERLEŞİK KADINLAR VE YABANCI GELİNLER YARIŞTI

Yarışmada etnik kökeni farklı milletlerden olup Kuşadası’nda ikamet eden kadınların yaptığı yaprak sarma, kısır, içli köfte, karnı yarık gibi Türk kültürüne ait yemekler yarıştı. Yarışmada birinci beğendili kebap ile yarışan Etiyopyalı gelin Zuriash Yırga Kebede olurken, ikinci içli köfte ile yarışan Suriyeli  Fatima Cheikh Mohamed, üçüncü muahammara yemeği ile yarışan Ukraynalı Olena Burgaç oldu. Jürinin birbirinden lezzetli yemeklerde karar vermekte zorlandığı yarışmada, jüri üyeliklerini Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in eşi Duygu Gül Günel ile Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği, İzmir ve Afyonkrahisar aşçıları yaptı. Yarışmaya katılanlara teşekkür belgeleri, ilk üçe giren yarışmacılara plaketleri ve çeşitli hediyeleri, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, KUTO Başkanı Serdar Akdoğan ile KUPAD yönetimi tarafından verildi.

"TURİZMİN GEÇMİŞTEKİ AMİRAL GEMİSİ TEKRAR KUŞADASI OLACAK" 

Yarışmanın ödül töreninde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, etkinliği hazırlayanlara teşekkür etti. Gelecek yıl daha iyisini yapacaklarının teminatını verdi. Kuşadası turizmini eski günlerine kavuşturmak için çalışmaları hızlandıracaklarını belirterek, "Geçmişte turizmin amiral gemisi olarak nitelendirilen Kuşadası, bugün eski cazibesini yitirmiştir. Güçlü bir Kuşadası sözümüzü yerine getirmek için ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan kentimizde sektörü harekete geçirmeye yönelik faaliyetler yürütmeye çalışacağız. Bugün burada düzenlediğimiz organizasyon da bu idealin sonucu olarak ortaya çıkmış bir örnektir. Kuşadası Belediyesi'nin öncelikli hedefi ilçe turizmini eski günlerine kavuşturmak, hak ettiği yere getirmektir. Bunu başaracağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.  

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ ŞİDDETLE KINIYORUM"

43. Turizm Haftası'nın Kuşadası'nda renkli görüntülere sahne olduğunu kaydeden Günel, "Ülkemizden ve bir Asya ülkesi olan Sri Lanka'dan gelen acı terör haberleri aldık. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize ve Sri Lankalılara Allah'tan rahmet diliyorum. Böylesi buruk bir havada 43. Turizm Haftası'nı kutladık. Kuşadası, 43. Turizm Haftası'nda teröre inat kardeşlik ve barış dedi. 2 gün boyunca hem kortejimizde, hem de bugün Kervansaray'da düzenlenen etkinliklerde teröre inat coşku vardı. Ben bu organizasyonun düzenlenmesine katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren dostlarımızı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"ONLAR ARTIK BİZİM GELİNLERİMİZ, BACILARIMIZ"

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel de etkinliğin tanıtıma katkı sağlayacağına inandığını söylerken, Sri Lankalı vatandaşların üzüntüsünü paylaştığını kaydetti. Turizmin hassasiyetine değinen Yücel, yaptıkları yemekler için yarışmacıları kutladı. Yücel, Kuşadası'nda ikamet eden yabancı kadınların artık içimizden birisi olduklarına vurgu yaptı.