Didim Kent Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen çelenk koyma törenine, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi Parti ilçe başkanları, meslek örgütlerinin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
  Törende Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven ve Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"TSK MİLLETİN EMRİNDE"

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven yaptı. Gülseven 30 Ağustos Zaferi'nin tarihsel sürecine değinerek, zaferin Türk Milletinin topyekun birlikte mücadelesiyle elde edildiğini dile getirdi. 30 Ağustos Zaferi'nin ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluş yıl dönümü olarak ta kutlandığını belirterek, Silahlı Kuvvetler'in gücünü milletten alan tek ordu olduğunu, hiçbir grup ya da zümrenin boyunduruğunda olmadığını ve sadece milletinin emrinde olduğunu ifade etti. Tören sonrasında Kaymakam Türköz ve ilçe protokolü Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul ederken, ardından Kaymakamlık bahçesinde kokteyl verildi.