Ligdeki eşitlik bozulmadığı takdirde final karşılaşması oynanacak. Ligin zirvesindeki aynı puanlı Yıldızspor ile Karpuzlu Belediyespor, son 3 haftayı aynı puanla bitirirse, şampiyonluk maçı oynayacak. Şampiyonluk maçının normal süresinde eşitlik bozulmazsa, uzatmalara gidilecek. Burada da eşitliğin sürmesi halinde penaltı atışlarında 2018-19 Sezonu Aydın Amatör Süper Lig’in şampiyonu belli olacak. Tarafsız sahada oynanacak olan şampiyonluk maçının Kuşadası Özer Türk Stadı veya Söke Şehir Stadı’nda oynanması bekleniyor.

ÇETİN MÜCADELENİN GALİBİ KİM OLACAK?

Geçtiğimiz sezon Yıldızspor’u son karşılaşmada mağlup ederek şampiyonluk eden Karpuzlu Belediyespor, aldığı bu galibiyetle Didim Belediyespor’un şampiyon olmasına vesile olmuş, Yıldızspor’a da Play Off maçı oynatmıştı. Bu sezon kendi şampiyonluğu için ter döken kırmızı lacivertli ekip, son 3 haftaya girilirken lider Yıldızspor ile aynı puanda bulunuyor. Seçim haftası nedeniyele bir sonraki haftaya ertelenen karşılaşmalarda, Karpuzlu Belediyespor 24.Hafta mücadelesinde Kuyucak ekibi Pamukörenspor’un konuğu olacak. Yıldızspor ise haftayı BAY geçerek otomatikman 3 puanın sahibi olacak. Sonraki hafta olan 25.Hafta mücadelesinde ise Karpuzlu Belediyespor BAY geçerek 3 puanın sahibi olacak. Yıldızspor da Nazilli deplasmanında Nazilli Sanayispor ile karşı karşıya gelecek. Ligin 26.Haftası olan son karşılaşmalarda ise Yıldızspor Kuşadası’nda Kuşadası Trabzon Gençlikspor ile, Karpuzlu Belediyespor da Nazilli Sanayispor ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Her iki takım da son 3 haftayı kayıpsız geçmeleri halinde ligi aynı puanda bitirmiş olacak ve ikili veya genel averaja bakmaksızın statü gereği tarafsız sahada final maçı oynayacak. Bu finalde ise ligin şampiyonu belli olacak. Kazanan taraf direkt olarak Bölgesel Amatör Ligi’ne yükselirken, mağlup olan taraf ise Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için Play Off maçı oynayacak.

PLAY OFF’TAKİ RAKİP AYDINSPOR 1923

Bölgesel Amatör Lig’de Aydın takımları arasında ligi ikinci bitirmesi büyük ölçüde garantilenen Aydınspor 1923, ligde kalmak için Play Out maçı oynayacak. Siyah beyazlı ekibin rakibi ise Aydın Amatör Süper Ligin ikincisi olacak. Şuanda ilk ikide yer alan Yıldızspor ile Karpuzlu Belediyespor’un rakibi olması beklenen Aydınspor 1923 de, Süper Amatör Ligi’nin sona ermesini bekleyecek. Lig sonunda aynı eşitlik devam etmemesi halinde şampiyonluk mücadelesi verecek olan Karpuzlu Belediyespor ile Yıldızspor karşılaşmasının mağlubu, Aydınspor 1923’ün rakibi olacak. Aydınspor 1923 ligde tutunabilmek için Süper Amatör Lig’in ikinci ise Bölgesel Amatör Lig’e yükselmek için mücadele edecek.