Koçarlı’nın CHP iktidarındaki kayıp olduğunu iddia ettiği 15 yılının telafi edeceğinin sözünü veren Başkan Kaplan, Koçarlı’yı her alanda marka şehir haline getireceğini söyledi. Koçarlı’yı hak ettiği noktaya taşıyacağını belirten Kaplan, yeni dönemdeki projeleri için muhabirimiz Mehmet Kavas’a önemli açıklamalarda bulundu.   - Mehmet Kavas: Koçarlı’yı 15 yıldır CHP yönetiyordu. Bu 15 yıllık süreçte Koçarlı’da sorunlar çözüldü mü?
- Nedim Kaplan: Bu 15 yıllık süreçte Koçarlı’da belediye tarafından hayata geçirilip ilçeye geliştiren, kalkındıran herhangi bir çalışma yok. 15 yıl önce var olan sorunların hepsi şuanda da devam ediyor. CHP’li başkanlar sorunları çözmemişler. Koçarlı’nın bu 15 yılı, kayıp yıllar olarak tarihe geçti. Hizmet yok, proje yok, büyüme ve kalkınma yok. 15 yıl önce kanalizasyon sorunu vardı, o hala çözülmemiş, çöp sorunu da çözülmedi. Kanalizasyon ve çöp sorunlarından dolayı vatandaşlarımız mağdur oldu. Ne yazık ki CHP döneminde halkın yaşadığı bu sorunların çözülmesi için adımlar atılmadı. Koçarlı aynı şekilde yerinde saymış. Şuanda CHP’den bize 15 milyon liralık borç kaldı. İlçeye herhangi bir yatırım olmadan bu borcun oluşmasını anlamıyoruz. CHP’li belediyeden bize kalan borç oldu. Bu borçları ödeyerek ilçeye yatırımları kazandıracağız. CHP döneminde kaybeden Koçarlı’yı AK Parti döneminde şahlandıracağız.

- M.K.:

Koçarlı’da tarım alanında hangi projeleri hayata geçirmeyi planlıyorsunuz? 

- N.K.:

Koçarlı ve vatandaşlarımız için tarım çok önemli. Verimli topraklara sahip Koçarlı’da birçok ürün yetişiyor. Menderes Nehri ilçemizin tarımı çok önemli. Önceki yıllarda devletimiz Menderes Nehri’nin ıslahı için önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar neticesinde yağış dönemlerinde Menderes Nehri’ndeki taşkınlıklar önlendi. Yeni dönemde bu ıslah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Üreticilerimizin arazilerinin sular altında kalmaması için ıslahla ilgili tüm çalışmalarımızı yapacağız. Ürünlerimizden üreticilerimizin daha fazla kar elde edebilmesi için projeler yürüteceğiz. Bu projelerimizle hem üreticilerimiz hem Koçarlımız kazanacak. İlçemizde yetişen tüm ürünlerimize sahip çıkacağız ve her zaman üreticilerimizin yanında olacağız. Koçarlı Belediyesi olarak üreticilerimizi destekleyeceğiz. Üreticilerimizin sorunlarını yakından biliyoruz. Bu sorunların çözümü için tüm yetkimizi kullanarak gözbebeğimiz olan çiftçimizin sorunlarını gidereceğiz. Koçarlı’yı tarım merkezi yapmak için tüm gücümüzle çalışacağız.  

- M.K.:

Görev sürenizde hangi projeleri hayata geçirmeyi planlıyorsunuz?

- N.K.:

Koçarlı’nın tüm sorunlarını yakından biliyorum. Bu sorunların çözümü ve ilçemizi her alanda hak ettiği noktaya taşımak için 32 proje hazırladık. Bu projeleri hayata geçirerek Koçarlı’yı marka şehir haline getirmeye çalışacağız. Çünkü vatandaşlarımız Koçarlı’ya hizmet gelmesi için bize yetki verdi. Bizde çok çalışarak onların bu teveccühüne layık olacağız. Kent Ormanı, mesire alanı gibi alanları çoğaltacağız. Güneş enerjisi projemiz var. Pazaryerleriyle ilgili çalışmalarımız olacak. Her kesimden yönelik vatandaşlarımız için çok önemli projelerimiz var. Hedefimiz projelerin yüzde 100’ünü gerçekleştirmek. Kamuoyunun değişen ve gelişen ülke şartlarına göre değişik talepleri olduğunda onları da halkla istişare yaparak milletin hizmetine sunacağız. İnşallah güzel bir dönem olacak.

- M.K.:

Koçarlı için turizm alanında hangi projeleriniz var?

- N.K.:

Hedeflerimizin bir tanesi de Koçarlı’yı turizm alanında da kalkındırmak ve geliştirmek. Bu anlamda çalışmalara başladık. İlçemizdeki Adnan Menderes Kent Ormanı’ndaki yamaç paraşütü, 2011 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından inşa edildi. Bu projeyi biz daha da geliştireceğiz. Bu alan en iyi eğitim ve pist alanı olarak kabul ediliyor. Bu anlamda bölge yamaç paraşütü yapmak isteyen adrenalin tutkunlarının akınına uğruyor. Yamaç paraşütü ilçe ekonomimize önemli bir katkı sağlıyor. Yamaç paraşütü sayesinde Ege Bölgesi'nin birçok ilinden vatandaşlarımız Koçarlı'ya geliyor. Önümüzdeki yıllarda festivaller yaparak yamaç paraşütü sayesinde ilçemizin adını tüm Türkiye'ye duyuracağız. İlçemizdeki Osmanlı dönemine ait 600 yıllık Cihanoğlu Kulesi içinde önemli çalışmalar yapacağız. Yapacağımız bu çalışmalarla daha fazla turistin Koçarlı’ya gelmesini sağlayacağız. Ayrıca halkımızın en önemli gelir kaynaklarından biri olan çam fıstığı festivalini Koçarlı’da üretilen tüm tarım ürünlerini dahil ederek daha geniş kapsamlı festivaller düzenleyeceğiz. Koçarlı’nın çam fıstığını sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuracağız. Koçarlımızın meşhur pidesinin tüketmek için her yıl binlerce vatandaşımız ilçemize geliyor. Pidenin tanıtımı içinde önemli projeler hazırladık. Tüm bu çalışmalarımızla Koçarlı turizmden iyi bir gelir elde edecek.

- M.K.:

Koçarlı’yı vatandaşlarla birlikte yöneteceğinizi her fırsatta dile getiriyorsunuz. Bu anlamda Koçarlı halkına bir mesajınız var mı?

- N.K.:

Ben Koçarlı sevdalısı biriyim. Koçarlı ve hemşerilerimi çok seviyorum. Bu anlamda vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için gece-gündüz demeden var gücümle çalışacağım. Koçarlı’da vatandaşlarımızın menfaatleri doğrultusunda hizmet üreteceğim. Herkesin çok çok mutlu olduğu bir Koçarlı inşa etmek için çaba sarf edeceğim. Herkesin belediye başkanı olacağım. Belediye olarak şeffaf ve açık olacağız. Kapımız ve gönlümüz her zaman vatandaşlarımıza açık olacak. Koçarlı’yı ortak akılla, vatandaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Vatandaşlarımızın bize verdiği desteği bizde kendilerine hizmet olarak sunacağız. Bütün ekibimle birlikte mücadelemiz bu olacak. Koçarlı’yı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Merkezi hükümetimizin desteğiyle önemli projeler hayata geçireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Taleplerinin çözümü için gereken adımları mutlaka atacağız. İnsan odaklı bir hizmet anlayışıyla Koçarlımızı yöneteceğiz. Her alanda büyüyen, kalkınan bir ilçe inşa edeceğiz. Vatandaşlarımız bize inanıyor ve güveniyor. Bizde onların bu güvenini boşa çıkartmayacağız. Bizim tek amacımız, Koçarlı’ya hizmet etmek. Bu amacımız doğrultusunda 5 yıl boyunca çalışacağız. Sorunsuz ve gelişmiş bir Koçarlı için gayret göstereceğiz.