7 Ocak’ta yapılan genel kurul ile CHP Aydın İl Başkanlığı’na seçilen Ali Çankır, düzenlediği basın toplantısı ile hem ülke, hem de Aydın genelini ilgilendiren konular üzerine açıklamalar yaptı. Efeler Turistik Park’ta yapılan toplantıda, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki de yer aldı. 
  Yaptığı açıklamalarda daha çok AK Parti Hükümeti'ne yüklenen Çankır, tarımdan ülke ekonomisine kadar birçok konuda yanlış politikaların uygulandığını savundu. CHP’de parti içinde yapılan seçimlerin ardından çekişmelerin sona erdiğini ifade eden Çankır, 2019’da yapılacak olan seçimler için çalışmalara başladıklarını kaydetti. 17 ilçenin 17’sine de talip olduklarını dile getiren Çankır, Aydın’da sandıktan yüzde 51 oranında oy çıkaracaklarını iddia etti. 8 milletvekilinden 5’ini de alabilecek güçte olduklarını öne süren Çankır, örgüt olarak her türlü erken seçime yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“HALKIMIZIN SORUNLARINI MASAYA YATIRACAĞIZ”

7 Ocak’ta göreve geldikten sonra birtakım çalışmalar kapsamında 3 ve 6 aylık olmak üzere seçim çalışması hazırladıklarını belirten Çankır, “17 ilçe örgütümüz ile koordinasyonlu bir çalışma yapıyoruz. Bu üç aylık çalışma kapsamında tarım politikaları başlığı altında köylerimizde çiftçi forumları planladık. Aydın bölgesi için ikinci önemsediğimiz konu ise turizm. Uluslararası turizm destinasyonu bulunan bir ilde yaşıyoruz. Son dönemde yeni destinasyonları da açtığımız ve turizmine büyük ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Maalesef AK Parti Hükümeti'nin bugüne kadar uyguladığı dış politikalardan dolayı Kuşadası ve Didim’deki turizm gelirlerinde ciddi bir sıkıntı var. Bu nedenle turizm forumları düzenlemeyi planlıyoruz. Turizmin bütün paydaşlarını bir araya getirerek yerelde bu sorunu nasıl çözebileceğimizle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Ayrıca şehirlerimizde de forumlar düzenleyerek Kuvayi Milliye ve kongre ruhuyla çalışmalarımızı yapıp halkımızın beklentilerini ve sorunlarını masaya yatıracağız” diye konuştu.  

“AK PARTİ AYDIN’A YATIRIM YAPMIYOR”

Merkezi hükümetin Aydın’a yeteri kadar hizmet etmediğini savunan Çankır, “Çünkü Aydın merkezi hükümetten gelir olarak yüzde 0,5’lik bir yatırım geliri elde ediyor. Bu gelir Aydın’ın gidişatı ile ilgili çok memnun edici sonuçlar vermiyor. 8 bin 700 kilometrelik bir alanda son yıllarda AK Parti hükümetinin bölgemize çok ciddi bir yatırım yapmadığını görüyoruz. Bununla ilgili yerelde neler yapılması gerektiğini masaya yatırdık. Büyükşehir Belediyemiz turizmle ilgili yaptığı ataklar sonucunda dünyanın en büyük batık uçak gemisini batırarak 117 bin turistin gelmesini sağladı. Bozdoğan’da da Arapapıştı Kanyonu da yeni bir destinasyon merkezi olarak oluşturuldu. Buna benzer yine turizmle ilgili çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı.

“17 İLÇEYE DE TALİBİZ”

2019’da yapılacak olan seçimlerin çalışmalarına başladıklarını vurgulayan Çankır, şunları kaydetti: “Aydın’da 17 ilçenin 17’sine de talibiz. Bunun ilk çalışmasını da Köşk’te başlattık. Köşk'ün bizim bugüne kadar seçmene kendimizi anlatamadığımız bir nokta olduğunu görüyoruz. Bölgesel çalışmalarımızı da bu bazda yapıyoruz. O bölgede kendimizi nasıl ifade edemediysek, bundan sonra nasıl ifade edeceğimizi de bir laboratuvar gibi çalışmayı planladık. Buna da ilk Köşk’te başladık. Bunu bilimsel tabanlarla yan yana koyup bu şekildeki yereldeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Köşk’te de bu anlamda ciddi bir yol aldık. 2019 hedeflerimiz arasında yüzde 51’lik bir hedef var. Bugün itibariyle de bu hedefe ulaşmamızı da çok kolay görüyorum. Örgütümüz ve çalışma ekiplerimiz buna hazır. Yüzde 51’lik oyu Aydın’da mutlaka o sandıktan çıkaracağız. Bizim burada 8 milletvekilinden 5’ini almamız olağan ve görünendir. Bu 5 çalışması üzerinde çalışmamıza devam ediyoruz. CHP İl Başkanlığı Aydın’da 17 ilçesiyle ve tüm örgütleriyle oluşacak bir erken seçime de hazırdır. Erken seçim de olsa bu hedeflerimizi o sandıktan çıkaracağımıza inanıyorum." 

“SUÇLAMALARI YAPANLAR ESKİ FETÖCÜDÜR”

CHP’nin FETÖ ile ilişkilendirilmesini asla kabul etmediklerini belirten Çankır, “CHP’nin her bireyi olarak bugüne kadar Türkiye’de FETÖ yapılanmasını henüz daha AK Parti hükümeti dillendirmeden önce de biz 40 senedir Cumhuriyet'in ve ülkenin geleceğine verecekleri zararı her yerde dillendirdik. Bununla da ilgili olarak tavrımız net bir şekilde devam etmiştir. Bu süreçte CHP’nin tavrı her zaman net olmuştur. Bu suçlamaları yapanların tamamı eski FETÖ ile ilişkileri yakın olanlar ve AK Parti’nin Genel Merkezine bununla ilgili yaptıkları mücadeleyle şirin görünmeye çalışıp üstünü örtmeye çalışanlardır. Bunlarla mücadele edenlerin gardıroplarında asılı ceketleri vardır. O eski FETÖ ceketlerini çıkarıp onları üstüne giysinler. Bu ceketler, bu gömlekler bizim bedenlerimize sığmaz. Bizim vücutlarımız da onu kabul etmez. Sırf oy kaygıları yüzünden CHP’yi bunlarla ilişkilendirmeye çalışan her kesimin bugüne kadar bunlarla ne kadar yakın ilişkide olduğunu herkes bilmektedir. Bu iftiraları atarlarken bir geçmişlerine baksınlar. Geçmişte Şivan Perver'le yaptıkları, Diyarbakır’da teröristleri karşılarken uyguladıkları kahramanlık türkülerini unutmasınlar. FETÖ ile ilgili eylemlerini de unutmasınlar. CHP’yi bu zemine kimse çekmez” şeklinde konuştu.  

“TARIM İŞLETİLEMEZ HALE GELDİ”

Öte yandan Çankır, ülkedeki tarım politikalarını da eleştirerek, “Yanlış tarım politikaları nedeniyle maalesef tarım işletilemez hale geldi. Çiftçimiz ve besicilerimiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor.  Halkımızın 2019’da bu gidişata 'dur' diyeceğini düşünüyorum. İktidar partisinin söylediği söylemlerin artık sahada karşılığının olmadığını düşünüyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.