Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sözleşmeli öğretmenler, sağlık çalışanları, diyanet personeli gibi devletin çeşitli birimlerinde görev yapan çalışanların kadroya geçirilmesi yönünde görüşmeler sürerken, Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt bir açıklama yaptı. Bütün sözleşmeli personellerin zamanla kadroya geçmesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, sendika olarak her zaman bu konuda mücadele ettiklerini dile getirdi.

“ÖTEKİLEŞTİRME SON BULDU”

TBMM’deki kadro görüşmelerini yakından takip ettiklerini belirten Bozkurt, “Dün TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda sözleşmeli öğretmenlerin, 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarının ve diyanet personelinin kadroya alınma sürelerinin 4+2’den 3+1’e indirilmesi ile ilgili düzenleme kabul edilmiştir. Sendikamızın girişimleri ile bu düzenlemeye 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanları komisyonda eklenmiş ve 45/A’lı sözleşmeli sağlık çalışanlarının maruz kaldığı ayrımcılık ve ötekileştirme son bulmuştur” dedi.  

“GELECEĞE UMUTLA BAKMAK İSTİYORLAR”

Türk Sağlık-Sen olarak tüm sözleşmelilere kadro verilmesi ve kamuda tek istihdamın kadrolu olması şeklindeki tavırlarının net olduğuna dikkat çeken Bozkurt, “Her zaman ve her şartta bunu dile getirerek bunun mücadelesini vermekteyiz. 4/B’li 4924’lü, vekil ebe hemşire ve kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi tüm farklı istihdamlar için tek talebimiz herkesin kadroya geçirilmesidir. TBMM’de Komisyonda kabul edilen düzenleme ile 45/A’lıların kadroya geçme ve tayin isteme süreleri 4 yıla düşmüştür. 4/B’liler başta olmak üzere tüm sözleşmeli çalışanların da bu konuda net bir talepleri vardır. Onlar da geleceğe umutla bakmak istiyorlar. Kadroyu alacakları gün ve zamanı bilmek istiyorlar” diye konuştu.

“KADRO MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Sözleşmeli çalışan personellerin kadroya geçirilmesi için acil bir çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizen Bozkurt, “Bizim isteğimiz tüm çalışanlara hakları olan kadronun bir an önce verilmesi ve tayin başta olmak üzere mahrum kaldıkları haklarına kavuşmalarıdır. İsteğimiz parçalanan ailelerin birleşmesidir. Yüzlerin gülmesidir. İş yerlerinde eşitlik ve adaletin tesis edilerek huzurun sağlanmasıdır. Sözleşmeli çalışanların tüm sorunlarının çözümü için kadronun şart olduğunu ısrarla vurgulamaya devam edeceğiz. Tüm sözleşmeli çalışanlara kadro mücadelemizde de mutlaka başarıya ulaşacağımıza inanıyor ve bu temel hedef için mücadeleye devam edeceğimizi tüm sözleşmeli çalışanların bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.