Nazilli'de kurulduğu günden bu yana yaptığı faaliyetlerle adından söz ettiren Nazilli Özel Kültür Koleji, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik gerçekleştirdi. Okulun toplantı salonunda yapılan etkinliklere, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. 
  Etkinlikler Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kurucu Müdür Seçkin Aydınöz, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Okul Aile Birliği'nce programda öğretmenlere plaket verildi. Etkinlikler, Öğretmenler ve Öğrenci Korosu konserinin yanı sıra Atatürk oratoryosu ile son buldu. Veliler öğretmenlere çeşitli hediyeler ve çiçek takdim ederken, okulun yemekhanesinde pasta kesildi.

"ÖĞRETMENLİK ÇOK KUTSAL BİR İŞ"

Öğretmenliğin çok özverili bir meslek olduğunu ifade eden Nazilli Özel Kültür Koleji Kurucu Müdürü Seçkin Aydınöz, "Sevgili öğretmen arkadaşlar, hepiniz pırıl pırılsınız ve etrafa ışık saçıyorsunuz. Hepinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Nazilli Özel Kültür Koleji ailesi içinde olmak benim için bir ayrıcalık. Bunu sizlerle birlikte paylaşıyor olmak da benim için büyük mutluluk. Sizlerden aldığımız güçle her geçen zaman daha da büyüyoruz. Öğretmenlik mesleği çok kutsal bir iş. Çocuklarımızı, gençlerimizi gelecek nesiller için en iyi şekilde yetiştiriyorsunuz. Hepimiz işimizi en iyi şekilde yapmanın bilincindeyiz. Çocukları kendi çocuklarımız gibi görerek onların güzel bir geleceğe sahip olmaları yolunda hep birlikte yürüyoruz. Ben Öğretmenler Günü’nü, Anneler Günü’ne eşdeğer görüyorum. Anneler nasıl çocukları için emek veriyorsa, sizler de bu ülkenin gelecekleri için emek veren insanlarsınız. 24 Kasım 1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etti. 1981 yılında da Resmi Gazete'de yayımlanan bir yazıyla da Öğretmenler Günü'nü kutlamaktayız. Her gün bizimdir. Her gün geleceğimiz adına bu emeği sarf ediyoruz. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi huzurlarınızda saygı ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı..