Gönül Elçileri projesi ile koruyucu aile sistemi ile toplumda farkındalık yaratmak, gönüllü çalışmayı yaygınlaştırmak, toplumsal kalkınmayı sağlamak için hayata geçirilen proje için düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aile Sosyal İl Müdürlük yetkilileri, 300’e yakın koruyucu aile ve çocukları katıldı.

'VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK İSTENDİ'

Aydın İl Müdürü Seyfi Bozçelik’in proje ile ilgili verdiği konuşma ile başlayan etkinlikte, koruyucu aileler adına konuşan Fatma Çilingir ise acısıyla tatlısıyla yaşadığı süreci ve koruyucu aile olduktan sonraki anılarını paylaştı. 7 yıldır koruyucu aile olarak 2 çocuğu olduğunu ve her çocuğun değerli olduğunu belirten Çilingir, vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını isteyerek, hizmet verenlere teşekkür etti.  

150 ÇOCUĞA GÖNÜLLÜ AİLE BAKIYOR

Toplumun her ferdinin hiç birini ihmal etmeden onun kabiliyetine, istidadına, eğilimine ve seviyesine göre korumak, muhafaza etmek, gelişmesini temin etmek ve toplumun, ülkenin, devletin menfaatine istihdam etmek gerekir diyen Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger; "Devlet bu çocuklara ne kadar sahip çıksa da, siz koruyucu ailelerin yaptığı iş çok değerlidir, kıymetlidir. Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu çocuklara aile ortamını siz sağlıyorsunuz. Aydın ilinin tüm ülkeye örnek olmasını istiyorum. Ülke sıralamasında 16'ncılığı, 102 ailenin 150 civarında çocuğa gönüllü aile olmasını yeterli görmüyorum. Aydın’ın ekonomik durumu iyi, bu konuda bir artış sağlanacağına inanıyorum “ dedi.

KORUYUCU AİLELER ONURLANDIRILDI

Yapılan konuşmaların ardından koruyucu ailelere teşekkür belgeleri ile hediyeleri Vali Yavuz Selim Köşger tarafından verildi. Ayrıca doğum günü olan üç çocuk için pastalar Vali Köşger, Kaymakam Aksoy ve eşleri tarafından birlikte kesildi, çocuklar kendileri için ayrılan salonda gönüllerince eğlendiler.
 Koruyucu aile sıralamasında Efeler ilçesi, 47 aile 54 çocuk ile ilk sırada yer alıyor, Nazilli ve Kuşadası 16 aile 17 çocuk ile ilk üç sırada yer alıyor.

Haber Videosu