Günel, Kahramanlar Caddesi esnafını, Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardım Derneği Kuşadası Şubesi üyelerini ve Lions Kulübü üyelerini ziyaret etti, projeleri hakkında bilgi verdi. Ömer Günel, buluşmalarında, yetki aldıklarında Kuşadası’nın bir marka olabilmesi için birçok projelerinin olduğunu, Kuşadası’nın ülkemizin turizm markası olmasına rağmen son yıllarda marka özelliğini yitirdiğini, oluşturacakları Kuşadası’na özgü marka ile ilçeye ait tüm yerel ürünlerin üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlayacaklarını aktardı.

“HİZMET ADALETLİ BİR ŞEKİLDE DAĞITILACAK”

Günel ayrıca, “Projemiz ile özellikle Kuşadası’na gelen misafirlerimiz; sunduğumuz bu ürünleri satın alarak Kuşadası’nın ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlamış olacaktır. Partizanca bir anlayışımız asla olmayacak. Bu şehirde hizmet adaletli şekilde herkese eşit dağıtılacak. Kuşadası esnafının belli başlı problemleri var. En önemli sorun Kuşadası artık sadece 7 aylık turizm geliri ile geçinemez büyüklüğe erişmiştir. Öncelikle amacımız Kuşadası’na 12 ay kesintisiz bir ekonomi girdisi kazandırmak. Elimizde sihirli bir değnek yok. 30 yıldır biriken sorunları 5 yılda tamamen çözemem ama sizler yetki verirseniz Kuşadası’ndaki değişimi göreceksiniz. Taşın altına hep birlikte elimizi koyacağız” dedi.

“KUŞADASI’NI MARKA HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Polis Emeklileri Derneği toplantısında Günel, “Kuşadası’nda sorunlar birikmiş, çözümleri çok gecikmiş. Bu göreve talip olurken bir statü, kariyer veya kartvizit için olmadım. Saygın bir ismim, onurlu bir mesleğim var. Ben bu göreve ciddi kadrolarla hizmet için talibim. Aydın Büyükşehir Belediyemiz ile Kuşadası’nda bir milat gerçekleştireceğiz. Yeşil alan, spor alanları ve parklar proje değil zaten belediyelerin asli görevlerindendir. Bunların konusunu bile yapmıyorum. Önceliğimiz bu kenti hak ettiği gibi marka bir kent yapmak. Bunu hep beraber yapacağız. Belediyeden ruhsat alan her projede terk alanlarının projelendirmesini belediyemiz maliyeti ile inşaatını müteahhit firmalarımız yapacak. Yani müteahhitlerimiz de bizim gibi elini taşın altına koyacak Bu sıcak karşılamanız ve yoğun katılımınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KONUNUN UZMANI STK’LARLA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

Kuşadası Lions Kulübü’nü ziyaret edip projelerini anlatan Günel, dernek üyeleri ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. Üyelerin sorularına samimiyetle cevap veren Günel, şöyle dedi: “Ben ziyaretlerimi yaparken vadetmeye değil söz vermeye geliyorum. Projelerimizi Kuşadası’nın bir turizm kenti olduğunun bilincinde, kentin gerçeklerini ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak hazırladık. Ayakları yere basan ve gerçekleştirilebilecek projeler. Projelerimizin içinde seçim vaadi olarak hazırlanmış gerçekleştiremeyeceğimiz hiçbir proje yok. Önceliğimizi; 30 yıldır yenilenmemiş kentimizi makyajlanarak cazibe merkezi haline getirerek turistin otelden çıkıp çarşı bölgesinde zaman geçirmesi üzerine belirledik. Bu çalışmaları da görüşmelere başladığımız

TÜRSAB, KODER, ATRO

gibi konunun uzmanları ile tamamen bilimsel temeller üzerinden yapıyoruz.”

“OY KAYGISI İLE YAPILMAYACAK İŞLERE OLUR VERMİYORUM”

Dernek üyelerinin çarşı bölgesindeki okulların buradan taşınmasını istemesi üzerine Günel, sözlerini şöyle tamamladı: “Bakın çok doğru bir konuya değindiniz. O bölgedeki okul ve resmi dairelerin taşınması ve çarşı trafiğinin hafifletilmesi gerekiyor. Konu ile ilgili gerekli araştırmaları yaptık. Bazı hukuki sıkıntılar var. Çözülemeyecek problemler değil ama bunların hemen aşılması mümkün görünmüyor. 1 Nisan’dan sonraki konularımızın içinde bunlar da var. Yasal prosedürleri başlatacağız. İmkânsız demiyorum ama 5 yıllık dönem içinde çözüleceğinin sözünü vermiyorum. Hemşehrilerim 5 yıllık çalışmamıza bakıp hizmetlerimizden memnun kalır ve bu görevi bir daha verirse ikinci beş yılın içinde çözmüş olacağız.”