Aydın’da yaşlılara hizmet için kurulan, il genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara tekerlekli sandalye ve hasta yatağı dağıtan Aymelek Derneği’nin bu seferki durağı, Bozdoğan’ın Muğla sınırında bulunan Güre Mahallesi oldu. 
  Aymelekler, burada 1.5 yaşından beri yatalak olan 50 yaşındaki engelli Zeliha Can’a, 10 yıl önce eşi hayatını kaybettikten sonra hem analık, hem babalık yapan Tevfik Can’ın evini ziyaret ederek aileye hasta yatağı hediye etti. Yeni yatağına kavuşan Zeliha, mutluluk gözyaşı döktü. 
  Kızının mutluluğuna ortak olan baba Tevfik Can ise eşi vefat ettikten sonra engelli kızının her ihtiyacını kendisinin yaptığını belirterek, “Evladımın engelli olması bana yük değil. Eşim vefat ettikten sonra ben ona hem analık, hem de babalık yapıyorum. Bana en zor gelen, kızımın altını temizlemek ve bez bağlamak. Emekli maaşımla kızımın bez ihtiyacını karşılayamıyorum” dedi.

BEZ GİDERLERİ DEVLETTEN 

Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, SGK Genel Müdür Yardımcısı Orhan Koç’u telefonla arayarak babanın bez ihtiyacının devlet tarafından  karşılanmasını talep etti. Koç ise ilaçta olduğu gibi bez raporuyla gidip babanın ücretsiz bez alabileceğini söyledi. Bu müjdeli haber üzerine yüzü gülen fedakar baba, Başkan Altınbaş’a teşekkür etti. 
  Başkan Altınbaş ise Aydın’ın en ücra köşelerine ulaşarak insanlara yardım eli uzatmaya çalıştıklarını belirterek, “Baba ve engelli kızı birlikte, uzaklarda yaşıyorlar. Baba, 1.5 yaşından beri yatalak olan kızının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Ona destek olmak için hasta yatağı hediye ettik. Yatak kurulurken baktım engelli kız ve babasının gözlerinden yaş akıyordu. O gözyaşları yaptığımız iyiliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi” dedi.