Belediye açıklamasında, "Kültür ve sanat etkinliklerinin gerek kentimiz, gerek sanatçılarımız için öneminin farkındayız ve Kuşadası Belediyesi olarak kentimizde gerçekleştirilen tüm kültür ve sanat etkinliklerini imkanlarımız dahilinde destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz. Bilindiği üzere yakın zamanda belediyeyi ciddi bir borçla teslim almış olup, mali yapılandırmaların hassasiyetle sürdürüldüğü bir dönemdeyiz. Kuşadası Belediyesi olarak kentimizde son günlerde yapılan festivallerin, etkinliklerin birçoğu belediye bütçesine bir yük getirmeyen veya belediyemizin elinde olan imkanları ve ekipmanları kullanarak gerçekleştirilen kültür ve sanat organizasyonlarıdır. Yapılan veya yapılacak olan etkinlikler sponsorlar ile desteklenmekte olup, belediyemizin elinde bulunan imkanları da dahil ederek gerçekleştirmekteyiz” ifadeleri kullanıldı.

“SANATSEVERLERİN ANLAYIŞINA SIĞINIYORUZ”

“Kuşadası Tiyatro Festivali’nin gerçekleştirilmesinde ise tüm yükünün Kuşadası Belediyesi tarafından karşılanması beklenmektedir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Festival duyurusu yapılmadan önce başkanlığımıza sunulan masraf ve ihtiyaçlar ile festival duyurusu yapıldıktan sonra talep edilen masraf ve ihtiyaçlar arasında çok büyük bir fark olduğu görülmüştür. İçinde bulunduğumuz mali yapının maalesef buna uygun olmaması sebebiyle bu yıl gerçekleştirilmesi beklenen Kuşadası Tiyatro Festivali’miz iptal edilmiştir. 
Şahsi veya sanat karşıtlığı bir anlayışla değil tamamıyla mali sebeplerden dolayı, bu yıl yapılacak olan ayağı iptal edilen Tiyatro Festivali’miz için tüm sanatseverlerin anlayışına sığınıyoruz. Önümüzdeki yıllarda çok daha büyük tiyatro etkinlikleri ve festivallerinde buluşmak dileğiyle.”