Hacıaliobası Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kayır, hayırseverlerin katkılarıyla Kütüphane ve Mahalle Müzesi Projesi'ni hayata geçirmek için harekete geçti. Muhtarlık hizmet binasının üst katını proje uygun olarak düzenlemeye çalışan 33 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Kayır, proje kapsamında kurmayı planladığı kütüphane için de kitap toplama kampanyası başlattı. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, kampanyaya destekte bulundu. Şimdiye kadar toplanan kitap sayısı ise bine ulaştı.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Kitap toplama kampanyasını devam ettirdiklerini belirten genç Muhtar Kayır, "Her yaştan insanımızın faydalanabileceği bir kütüphane hazırlıyoruz. Amacımız kütüphane aracılığıyla insanlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak. Hikayeden ansiklopediye kadar her türlü kitabın yer alacağı kütüphanemizde çocuklarımız dersleriyle ilgili araştırma yapabilecek, gençlerimiz de sınavlarına hazırlanabilecek. İsteyen herkes de kitap okumak için kütüphanemize gelebilecek. Şu an için kütüphanemize bağışlanan kitap sayısı bin oldu. Bizim daha fazla kitaba ihtiyacımız var. Kitap eksiğimizi kapatmak için destek bekliyoruz" dedi.
Kayır, kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşların kendisine "05419129429" numaralı telefondan ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.