Aydın’da 124 üyesi bulunan ve ilin tek akredite cemiyeti olan ABGC’nin 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Aydın’ın Efeler ilçesindeki Köfteci Dede Restoran'da gerçekleştirilen genel kurula, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aydın, Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Eser, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve çok sayıda gazeteci katıldı. Sabah saatlerinde yapılan genel kurul açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Bülent Eser’in yaptığı genel kurulda, faaliyet ve denetim kurulu raporları ile tahmini bütçe görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Divana önerilen tek liste olan mevcut başkan Cem Ulucan’ın yeni yönetimi, cemiyet üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Böylelikle Ulucan ve yeni yönetimi üç yıl daha ABGC’nin yönetimini devralarak güven tazelemiş oldu.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ BİRLİK OLAMAMAK”

Genel kurulun ardından başkanlığa seçilen Ulucan yaptığı konuşmada, Aydın basının Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Gazetecilik mesleğinin birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözümü için Konfederasyon bazında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Ulucan, “En büyük sorunumuz gazeteciler olarak birçok konuda birlik olamamak.  Önce kendi mesleğimizin ve cemiyetimizin farkında olmamız lazım. Elimizi taşın altına hep birlikte koymalıyız ki sorunlarımızı da daha kolay çözelim. Yasama, yargı ve yürütmeden sonra dördüncü kuvvet olarak bilinen gazetecilik mesleğinin ekonomik olarak da bağımsız olması gerektiğine inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte gazetecilik mesleğinin ve gazetecilerin onurunu korumak için çalışmaya devam edeceğiz. Allah’ın izniyle önümüzdeki 3 yıllık süreçte yapacağımız faaliyetlerle de dikkat çeken bir kurum olacağız” dedi.

YÖNETİM ASİL VE YEDEK LİSTE

Yapılan genel kurulun ardından Gürhan Cem Ulucan başkanlığındaki yönetimin asil listesinde Mehmet Akgül, Sercan Örün, Semih Ali Başkar, Erman Çetin, Durmuş Ali Kılınç, Enver Önder, Rabia Esenkoğa, Elvan Yurttaş, yedek listesinde Sezgin Madran, İsmail Şendil, Kamil Kazankaya, Mehmet Barlas, Filiz Özdemir, Şener Alevci, Hüseyin Çalışkan, Serdar Şenol ve Özgür Dedeoluk yer aldı.

DENETLEME VE FEDERASYON DELEGE LİSTESİ

Denetleme Kurulu asil listesi Mehmet Ali Cintosun ve Erdal Aydın, yedek listesi de Murat Tan ve Cemal Yıldırım’dan oluşurken, Federasyon Delege Asil listesinde Mehmet Aydın, Mehmet Akgül, Gürhan Cem Ulucan, Recep Başkar, yedek listesinde de Kadir Kalaycı, Mehmet Sarıkaya, Rabia Esenkoğa ve Yıldıray Yener gibi isimler yer aldı.