Ziyarette İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Alak, CHP İlçe Başkanı Hasbi Akman, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek ve meclis üyeleri hazır bulundu. Vali Köşger, kendisini makamında ağırlayan Kaya ve meclis üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Kaya da ziyaret için Köşger'e teşekkür etti.

"SÖZÜMÜZ VAR"

Ağırlıklı olarak jeotermalin konuşulduğu ziyarette Vali Köşger, kendilerinden talep edilmesi halinde İncirliova'nın jeotermalle ısıtılması için destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "İncirliova Belediyesi olarak ilçenin jeotermal su ile ısıtılması için şebeke yaparsanız, Valilik olarak bizim size sıcak su verme sözümüz var. Tabi Çiftlik Jeotermal Sahası'ndan sıcak su çıkması şartıyla. Su çıkacak gibi. Çünkü göstergeler o yönde. Sıcak su ile ısınma çok ekonomik" diye konuştu. Köşger, Buharkent'ten Didim'e kadar tüm Aydın'ın termalle ısıtılabileceğini de ifade etti.

MİLLİ SERVET

Jeotermalin milli servet olduğunun altını çizen Köşger, "Aydın'ın altında iki mavi akıma bedel jeotermal enerji potansiyeli var. Ama biz bunu sadece elektrik üretimde kullanıyoruz. Kent ısıtmasında, seracılıkta ve diğer alanlarda da kullanılması lazım" dedi. "YARGI KARARINA UYARIZ" Efeler ilçesi Kızılcaköy Mahallesi sakinlerinin mahallelerinde kurulmaması için mücadele ettiği jeotermal enerji santrali ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin devam ettiğini dile getiren Vali Köşger, ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından santralin yapımına başlanacağını söyledi. Çiftlik Jeotermal Sahası içinde yapılması planlanan bu santralin iyi uygulamada örnek olacağını belirten Köşger, "Bu, yargıdan dönerse de yapacak bir şey yok. Yargı kararına devlet de, millet de uyar" ifadelerini kullandı.

"CEZA KESTİK"

Köşger, Aydınlıların jeotermalde esas iddia ve mücadelesinin "Bana zarar veriyor" değil, "Aydın'dan çıkan bu doğal kaynaktan Aydınlılar olarak istifade edemiyoruz. Bunu, bizim şehrimizin yararına kullanmıyorsunuz. Şehrimizi niye bununla ısıtmıyorsunuz, bana seracılıkta bu suyu niye vermiyorsunuz?" olması gerektiğini savundu. Santrallerde, kurallara aykırı en ufak işleme dahi ceza kestiklerini belirten Köşger, "Bu milli serveti usulüne, erkanına, bilime ve tekniğe uygun kullanmak lazım" dedi. KAYA'DAN KÖŞGER'E HEDİYE Vali Köşger, kendisinden 4 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu için destek talep eden Kaya'ya, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni işaret etti. Ziyaretin sonunda Kaya, Vali Köşger'e hediye verdi.