Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Hastanesinde aynı odada ilik nakli için bekleyen baba ve kızı, vatandaşlardan uygun donör desteği talep ediyor. Bozdoğan’da yaşayan Çelen ailesinden ilk önce kızları 18 yaşındaki Ebru Çelen iki buçuk yıl önce kan kanserine yakalandı. Tedavinin ardından hastalığı yenerek taburcu olan Ebru Çelen'in 6 gün sonra babası 42 yaşındaki Yılmaz Çelen’e aynı teşhis koyuldu. Haberi aldıktan sonra büyük üzüntü yaşayan Ebru Çelen, iki ay sonra hastalığının yinelediğini öğrendi. Şimdi talihsiz baba ve kız hastanede aynı odada kanseri yenebilmek için destek bekliyor.

“İLİK NAKLİ BEKLİYORUZ”

Üzüntüden kızının hastalığının tekrarladığını ifade eden Yılmaz Çelen, "Ebru'yu ilk önce Bozdoğan Sağlık Ocağı'na götürdük. Oradan Nazilli Devlet Hastanesi'ne, ardından Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kızım 18 ay boyunca tedavi görerek kanseri yendi. Ebru, kanseri yendikten altı gün sonra halsizlik ve bademciklerimde şişme şikayetiyle geldiğim hastanede kan kanseri olduğumu öğrendim. 'Kanseri ben yendim, sen de yeneceksin baba' diyerek bana destek olup moral verdi ama kanser olduğum için o da yıkıldı. Bu süreçte çok üzülen kızımın iki ay sonra kanseri yineledi. Şimdi aynı odada yan yana yatıp iyileşmek için ilik nakli bekliyoruz" dedi.

“UYGUN DONÖRÜ BEKLİYORUZ”

Yaşadığı olayı gözyaşları içinde anlatan acılı baba, "Baba-kız aynı odada yatarak beklemek, kızımın acı çektiğini görmek çok zor. Herkesten kan grubu ne olursa olsun kan vermesini istiyoruz. Yaşamak için uygun donörü bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİNDEN VE ARKADAŞLARINDAN BÜYÜK DUYARLILIK

Bu arada Ebru Çelen'in hasta olmadan önce eğitim gördüğü Bozdoğan Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları ve öğretmenlerinin yaptığı başvuru neticesinde Bozdoğan Kaymakamlığı'nın izniyle 12 Mayıs Pazar günü 16.00 ile 24.00 saatleri arasında kan ve kök hücre alımı yapılacak.