Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın katılmadığı toplantıyı Başkan vekili İbrahim Eray yönetti. 7 Meclis üyesinin mazeretli olarak katılmadığı toplantıda herhangi bir gündem yer almazken AK Parti grubu, CHP’li Hasan Yavuz ile CHP’li Hatice Gençay yazılı önerge verdi.

“AK PARTİ GRUBU SIKINTILARI ANLATTI”

AK Parti grubunun verdiği önergede yazın yaşanan sıkıntılar anlatılırken önergede “yaz sezonunda yapılan yol çalışmaları, ilaçlama işinin eksikliği, zabıta birimine ulaşılamaması, sitelerin sahillerinde denize girilmesinin zorluğu ve Altınkum’daki şezlongların denize sıfır konulması ve kontrollerinin yapılmaması” konuları anlatıldı. Başkan vekili Eray önergenin meclise ele alınacak konu olmadığını fakat dile getirilen sıkıntıları belediye yönetimince değerlendirileceğini belirtti. CHP’li Hasan Yavuz ise Altınkum mahallesinin eski muhtarlarından rahmetli Mehmet Sümer’in adını bir parka yada yola verilmesi konusunda önerge verdi. Önerge oy birliğiyle gündeme alındı.

“GENÇAY’DAN KÖPEK BALIĞI ÖNERGESİ”

CHP’li Hatice Gençay ise önergesinde “Didim açıklarında köpek balığının dolaştığı, halkın tedirgin olduğu, hayvanın korunması ve doğal ortamına yönlendirilmesi ve bu konuda belediyenin ne gibi önlemler alacağı” konusundaki önergesi Başkan vekili Eray tarafından kabul görmedi. Konunun meclisi ilgilendirmediğini ve oylamaya sunulmayacağını dile getiren Eray’a tepki gösteren Gençay gerekçesini sordu. Bazı meclis üyeleri de önergenin oylanması gerektiğini belirtmesine rağmen, önerge oylanmadan ret edildi.