Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde yapılacak olan genel kurul yarın saat 13.00’te başlayacak. Mevcut başkan Semra Şener’in yeniden aday olduğu AGC seçimlerinde, en güçlü diğer aday ise Ses Gazetesi Yöneticisi Orhan Karagöl olacak. Genel kurulda, 3 yıl süreyle görev yapacak yönetim, denetim ve haysiyet divanı kurulları ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu'na delege seçimi gerçekleştirilecek. Kıyasıya rekabete sahne olması beklenen genel kurulda seçim sonucunu, AGC'nin üyesi olan gazeteciler ve köşe yazarları belirleyecek. 
  Genel kurulda gayrimenkul satın alınması veya kiralanması için yönetime yetki verilmesi, yönetim kurulu faaliyet raporu, gelir-gider ve hesap raporu ile denetim kurulu raporu, tahmini bütçe ve yıllık 10 TL olan üye aidatlarının artırılması oylamaya sunulacak.

DESTEK İSTEDİ, BAŞARI DİLEDİ

Genel kurul öncesinde konuşan AGC Başkanı Semra Şener, ‘Sarı Liste’ ile yarışacaklarını belirtti. Meslektaşlarından destek isteyen Şener, “Değerli meslektaşlarımız; başladığımız çalışmalarımızın takibi ve ertelemek zorunda kaldığımız çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek adına yeniden desteğinize talibiz. Cemiyetimizin üzerine bir güneş gibi doğacak yepyeni projeleri de hayata geçirmek adına Sarı Liste ile desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  
  AGC’ye genç, vasıflı, etkin ve güçlü bir yönetim ile talip olan Aydın Ses Gazetesi Yöneticisi Orhan Karagöl’ü de unutmayan Başkan Şener, rakibine başarılar diledi. Şener, “Adaylığını açıklayan ve beyaz liste ile yarışacak değerli meslektaşım Orhan Karagöl ve ekibine de başarılar diliyor, genel kurulumuzun camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.  

KARAGÖL: “GÖREVE HAZIRIZ”

AGC’ye genç ve güçlü bir ekiple talip olan Aydın Ses Gazetesi Yöneticisi Orhan Karagöl, seçimlerde mevcut başkan Semra Şener’e başarılar diledi. Genel kurulda ‘Beyaz Liste’ ile yarışacak olan Karagöl yaptığı açıklamada, seçimlerin Aydın basını adına hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, bu kutsal mesleğin emekçileri olarak dayanışma ruhuyla, genç ve dinamik bir ekiple göreve hazır olduklarını söyledi. Orhan Karagöl, “Değerli Meslektaşlarım, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin 19 Ocak 2019 Cumartesi gerçekleşecek olan Olağan Genel Kurulu’nun Aydın Basın Camiasına hayırlı olmasını dilerim. Bizler gerçekleri halka duyurmak için çalışan, bu kutsal mesleğin emekçileriyiz. Aydın’ın basın camiasında birlik ve dayanışma ruhunu yaşatmak için genç ve idealist ekibimizle göreve hazırız” diye konuştu.