KUTO Konferans Salonu'nda moderatörlüğünü Aydın Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Ozan Sayın'ın yaptığı sunuma, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak, turistik otellerde mutfak şefi olarak çalışan Aydın Sürer, Fahri Çörtoğlu, Mustafa Uyaroğlu, Yücel İnce, Mehmet Şen, Ahmet Çalış ve ev yemekleri yapan işletme sahibi Hatice Mercan konuşmacı olarak katıldı.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZİ

Ege'nin yöresel otlarının da tanıtıldığı etkinlikte aşçılar, hangi otun hangi yemeklerde ve salatalarda nasıl kullanılacağını anlattı. Sunumda Ege yöresinin ot zengini olduğu, köylerde en çok yapılan yemeğin ot yemeklerinden oluştuğu vurgulanırken, ot yemeklerinin sofraların vazgeçilmezi olduğuna dikkat çekildi. Turistik işletmeler de yaptıkları ot yemekleri ve salatalarının yabancı turistler tarafından beğenildiğini, ilgi çektiğini aktardı.   

FESTİVAL DÜŞÜNCESİ

Aydın Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Ozan Sayın, yaklaşan ot festivalleri nedeniyle üyelerin ve bu konuda eğitim gören öğrencilerin bilgilenmesi, otların ve ot yemeklerinin tanıtımı için sunumu gerçekleştirdiklerini belirtti. Otların daha iyi tanınması, anlaşılması ve daha çok tüketilmesi açısından bilgilendirmenin önemli olduğunu dile getiren Sayın, ilgiden memnun kaldıklarını, organizasyonu festival haline dönüştürmek istediklerini ifade etti. Sayın, Kuşadası Belediyesi'nin Sonbahar'da konuyla ilgili projesi olduğunu sözlerine ekledi.  
  İlgi çeken sunum sonunda yöresel otlar izleyicilere tanıtılarak bilgilendirme yapıldı. Katılımcılar aşçılardan tarifler de aldı.

Haber Videosu