Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)  tarafından bu yıl 41 ülke ve 75 şehirde düzenlenecek olan 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın Aydın etabı başladı. “Onlarca Renk Yüzlerce Kültür Dünya 5’ten Büyüktür” sloganı ile yapılan etkinlikte Aydın’da okuyan uluslararası öğrenciler, ülkelerinin tarihi, kültürü, coğrafyası, gelenek-görenekleri, yöresel yemekleri ve danslarını tanıtarak kültür şöleni sundu. Etkinliğin açılışında ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, UDEF Başkanı Dr. Mehmet Ali Bolat ile birlikte kurdele kesti. Rektör Bircan, uluslararası öğrencilerin üniversiteye renk kattığını söyledi.

"ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE MÜLTECİ GÖZÜYLE BAKILIYOR" 

UDEF Başkanı Bolat ise Türkiye’de 203 ülkeden 115 bin uluslararası öğrenci olduğunu belirterek, “Uluslararası öğrenciler Türkiye’nin her yerinde eğitim görüyor.  Vatandaşlar, yabancı gençleri gördüğünde öğrenci oldukları akıllarına getirmiyor onları ya turist, ya da mülteci olarak görüyor. Uluslararası Öğrenci Buluşması ile amacımız öğrencilerimizin hem kaynaşmasını sağlamak, hem de onlara kültürlerini tanıtma imkanı sunmak. Aydın’da da eğitim alan 22 ayrı ülkeden 550 uluslararası öğrencimiz açtıkları stantlarda kültürlerini tanıtıyor” dedi.

"KENDİ ÜLKEMİZDE GİBİYİZ" 

Nijerya, Gana, Afganistan, Somali, Moğolistan, Arnavutluk ve Yunanistan başta olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen uluslararası öğrenciler de etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. ADÜ Uluslararası İlişkiler 2. Sınıf öğrencisi Kameldeon Tejidin, “Burada olmaktan çok mutluyuz. Aydınlılar bize karşı çok misafirperver. Kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz” derken, Bilgisayar Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Moğolistanlı Akhyerkye Avzal ise, “ADÜ’de kültürümüzü tanıtıyoruz. Standımızı ziyaret edenlere mantı ve pilav ikram ediyoruz” diye konuştu.