Genç Çiftçi Projesi kapsamında örtü altı çilek yetiştiriciliğine başlayan 34 yaşındaki Ayşe Tanışık, üretiminin dördüncü yılında çileklerini tüketici ile buluşturmanın sevincini yaşıyor. Birçok kimsenin “Karacasu’da çilek yetişmez” demesine aldırış etmeden gözü gibi baktığı çilek tarlasında 2 yıl önce oğlu Selahattin ile birlikte çileklerini yetiştirmeye başlayan Tanışık, Karacasu’da çilekçiliği benimsetmenin ve aranılan bir ürünü tüketici ile buluşturmanın haklı gururunu yaşıyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sıcaklıkların uygun olması sebebiyle örtü altı yerine açık üretim yapan Tanışık, bu yıl Mart ayında başlayan hasattan bu yana 4 ton ürün aldı.

HEM ÜRETİYOR, HEM ULAŞTIRIYOR

Tanışık, bir yandan üretimi gerçekleştirirken bir yandan da ATV tipi arazi aracıyla kendilerine sipariş verenlere çilekleri ulaştırıyor. Çileklerinin oldukça beğenildiğini ifade eden Tanışık, “İnsanların ilgisi beni memnun ediyor. Çilekleri pazarda satıyorum aynı zamanda sipariş verenlere ev ve iş yerlerine götürüyorum. Çileğimi bilenler gerek telefonla, gerek yolda gördüklerinde isimlerini yazdırıyorlar. Biz de tarlamızdan toplayıp kısa sürede evlere veya iş yerlerine ulaştırıyoruz” dedi.

ÇİLEK FİDESİ DE TEMİN EDİYORUZ

İlçe dışından da talep geldiğini ifade eden Tanışık, çileğin ilçede çok sevilmesi ve üretimin ancak ilçeye yetmesi sebebiyle ilçe dışına şu an gönderemediklerini ifade etti. Tanışık, “Kasım’da dikimi yaptık. Mart’ın ilk haftasında da toplamaya başladık. Karacasu çileği çok sevildi. Tadı, lezzeti, kokusu çok seviliyor. Doğal olduğu için. İlaçsız, gübresiz, doğal olduğu için çok sevildi. Bu yıl verim biraz daha arttı. Artıştan dolayı geçen sene iki mandaldı. Bu sene 3 mandalda yapıyoruz. 10 bin fidan diktik. Dışarıdan da talep var. Buradan alıp götürenler oluyor. Biz gönderemiyoruz ama tanıdıkları için alanlar İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli’ye kadar çilek götürdü” dedi. Tanışık, çilek yetiştirmesinin yanında isteyenlerin de çilek fidesi temin ettiğini kaydetti.