Atatürk anıtı önünde düzenlenen anma törenine CHP İlçe Örgütü üyeleri, kadın ve gençlik kolları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YAŞAMLARINDAN KESİTLER SUNULDU

Saygı duruşu ile başlayan anma töreninde açıklama yapan Gençlik Kolları Başkanı Savaş Çırban, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının toplumun önüne geçerek ülkenin yeniden bağımsızlığı için hayatlarını ortaya koyduklarını ve mücadele verdiklerini söyledi. Amaçlarının onları unutmamak ve unutturmamak olduğunu kaydeden Çırban, "Bizlere umut veren insanlar ve biz onların umuduyla aşılmazları aşalım. Mücadelemizi onların umuduyla gerçekleştirelim” dedi. Gençlik Kollarından bir genç ise Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelesinden, yaşamlarından kesitler sunarak, kendilerini coşkuyla ve yürekten andıkları söyledi.

"YÜRÜDÜKLERİ YOLDA YÜRÜYORUZ"

CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek de konuşmasında, bu günleri yas ile kutlamamak gerektiğini, bu günlerin mücadele günleri olduğunu söyledi. Gürbilek, “Onların mücadelesi bize hep örnek oldu. Bundan sonra da ışık tutmaya devam edecek. Mustafa Kemal’ler, Deniz’ler, Uğur’lar bu topraklarda emperyalizme karşı mücadele verip bu uğurda hayatlarını verdilerse, biz de onların yürüdüğü yolda aynı şekilde yürüyoruz, yürümek zorundayız. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devrim şehitlerini saygı, rahmetle anıyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından denize karanfiller bırakıldı. 2. geleneksel 100 metre koşusunun gerçekleştirilmesinin ardından Bülent Ecevit Parkı'na üç çınar fidanı ekimi gerçekleştirildi.

Haber Videosu