Köşk Kaymakamı Serdar Kaya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Musa Çitil, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ile Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Hasan Semiz'in de aralarında bulunduğu ziyarette komutanlar, santralde MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat tarafından karşılandı.

"JEOTERMAL TÜRKİYE İÇİN ŞANS"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'i ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat, "Arif Paşa bugün santrale gelerek bizleri onurlandırdı. Jeotermal, Türkiye için büyük bir şanstır. Bu yola girdiğimde jeotermal ile bağlarımız çok zayıftı. Örnek alabileceğimiz bir saha bile yoktu. Bu sektöre öncülük ederek çıktığımız bu yolda 10 MWE ile başladık şimdi ise 74 MWE kurulu güce ulaştık. Artık Türkiye'de jeotermalin en güçlü örneğiyiz. Her geçen gün artmakta olan enerji ihtiyacını karşılamak bizim için gurur verici bir hadisedir. Dışa bağımlılığı bir nebze de olsa azaltmak mutluluk verici. Jeotermal enerji re-enjekte yöntemi ile doğru kullanıldığında temiz, yenilenebilir özelliğini korur ve gelecek nesillere bırakılacak bir miras olur. Bizler bu özelliklerin bilincinde üretim yapıyor ve çevreye zarar vermeden temiz enerji üretiyoruz. Herhangi bir teşvik ve ekonomik destek söz konusu değil iken çıktığımız bu yolda ilk özel jeotermal enerji santrali olma özelliğini kazandık. Şimdi ise kıtaları aşarak önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan santralimiz ile Hırvatistan'ı da bu temiz enerji ile tanıştırmak için gün sayıyoruz" dedi.

"BAŞARILARINIZ TAKDİRE ŞAYAN"

Jeotermali ülkemizle tanıştırması sebebiyle Muharrem Balat'a teşekkürlerini dile getiren Orgeneral Arif Çetin, "Jeotermalin hayat bulduğu bu santralde olmaktan oldukça mutluyum. Ülkenin dışa bağımlılığını azaltan, enerji üretirken zeytin ağaçlarının bile yeşerdiği santral gelecek için temiz enerjiler üretmeye devam edecektir. Azminiz, başarılarınız takdire şayan. Herhangi bir teşvik yok iken adım attığınız bu alanda başarılarınız daim olsun" diye konuştu.
  Öte yandan ziyarette Orgeneral Arif Çetin tarafından MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat'a plaket verildi.