Programa, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, MHP Didim İlçe Başkanı Fikret Alkaya, şube ve okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir yaptı.

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERE SESLENDİ

Akdemir, konuşmasında öğrenci, öğretmen ve velilere seslenerek, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Evimizden sonra ikinci yuvamız, vatana ve millete hayırlı insan olmanın yolu olan okullarımız açıldı. Hedefinizi ve hayallerinizi yüksek tutmanızı, başarıdan başarıya koşan birer birey olmanızı diliyorum. Öğretmenlerimiz, çocuklarımız geleceği için sizlere koştu. Onlara ilginizle tüm bildiklerinizi aşılayacağınızdan eminim. Bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmayı hedefleyen ve özgüvenli bir nesil yetiştireceğinizi biliyorum. Sizlere bu kutsal görevde başarılar diliyorum. Sayın velilerimiz, sizlerin bize emanet ettiğiniz evlatlarınızı ayırt etmeden bizlerdeki bilgiyi onlarla paylaşacağımızdan şüphe etmeyin.” dedi.

"İLÇEMİZ EĞİTİMDE İYİ BİR NOKTADA"

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise, “Sizler geldiniz, okullarımız çiçek bahçesine döndü. Biz üç ay boyunca çalıştık ve okullarımızı size hazırladık. Eğitim-öğretim açısından ilçemiz iyi bir noktada. Bu yıl da bir üst noktaya çıkarmak için el birliğiyle çalışacağız. Birlikte okullarımıza sahip çıkacağız.” diye konuştu. 
  Kaymakam Türköz, okullarla uyum içerisinde sıkıntısız bir yılı geride bırakmak istediklerini belirterek, “Biz kadim bir milletiz. Sizlere boş vakitlerde kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Hedefleriniz olsun. Başarı için endişe duyarız ama kendimizi sıkmadan çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

ZEYTİN FİDANI DİKİLDİ

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okunup şarkılar söylendi. Ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Kutlama programının sonunda ilçe protokolü öğrencilerle birlikte okul bahçesine zeytin fidanı dikimi gerçekleştirdi.