19 Mayıs Pazar günü Nazilli’den getirdikleri toprağı Anıtkabir Komutanlığına veren Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı'nı, Dernek Başkanı Halil Apaydın karşıladı. Dernek üyelerinin de yer aldığı Bisiklet Takımı, Cumartesi akşamı Ankara’da konakladıktan sonra 19 Mayıs’ta Anıtkabir'e ziyaret gerçekleştirerek Nazilli’den getirdikleri toprağı ve bayrağı Anıtkabir Komutanlığına teslim etti. Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı, Nazilli’den Ankara’ya tam 600 km yol yaptı.

“HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Cumartesi akşamı Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı Başkanı Özgür Akan ve bisikletçiler, dernek tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Yaklaşık 50 öğrencinin katıldığı iftar yemeği davetinde Dernek Başkanı Halil Apaydın, iftara katılan Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı'nı öğrencilerle tanıştırdı. Dernek Başkanı Halil Apaydın iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, Milli Mücadelemizin 100’üncü yılında Türk ulusunun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı. Halil Apaydın konuşmasının devamında, “Bağımsızlığımız için 19 Mayıs 1919 tarihinde yakılan ateşin, Türk Milletinin makus talihini tersine döndüren bir tarih, bizlere miras bırakılan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefe ulaştırmak için çok çalışmamız gerekiyor” dedi.

“MUTLU OLDUK”

Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı Başkanı Özgür Akan, “Milli Mücadelemizin 100'üncü yılında Ankara’da olmaktan mutlu olduk. Aydınlılar Derneğinin iftar davetinden ve sizlerle tanışmaktan çok memnun olduk. Nazilli’de bisiklet ile ilgili etkinliklerde kendilerine yardımcı olacağız” diye konuştu. Nazilli Belediyesi Bisiklet Takımı 19 Mayıs Pazar günü Anıtkabir'de, Nazilli’den getirdikleri toprağı ve bayrağı Anıtkabir komutanına teslim etti. Bisiklet takımı teslim töreninden sonra mozole ziyareti gerçekleştirirken, Anıtkabir Müzesi'ni gezdi.