Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde 2019 yılı Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile sulama birliklerinin temsilcileri katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, açılış konuşmasında toplantıda kuraklık konusunu ele aldıklarını söyledi.

BARAJLAR DOLU

Aydın Meteoroloji Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Cumhur Çolakoğlu, 2018-2019 su yılında Aydın yağışlarını değerlendirdiği sunumunda; uzun yıllar yağış ortalamasının 623 mm olduğunu, bu sezonda ise Aydın'a 633 mm yağış düştüğünü ifade etti. Bölgedeki baraj ve sulama göletlerinin doluluk oranları hakkında bilgi veren DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Salih Kızıltepe, Adıgüzel Barajı dışında barajların genelinde doluluk oranlarında sıkıntı olmadığını belirtti.

KURAKLIK ÖNCESİ SÜREÇTEYİZ

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Dr. Filiz Erbaş, sunumunda kurumu tarafından yapılan ve yapılacak olan çalışmaları aktardı. Erbaş, “DSİ ve Meteoroloji Müdürlüğünün verileri değerlendirildiğinde ilimizde bu yıl il yıllık yağışı, uzun yıllar (30 yıl) il yağış ortalamasının üzerinde. Yeraltı-yerüstü su seviyelerinin yeterli olması nedeniyle kuraklık öncesi süreçteyiz” değerlendirmesinde bulundu.