Gün dolayısıyla Tellidede Mezarlığı Şehitlik Adası’nda düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Şehit Yakınları ve Malul Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevil Esin, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, komutanlar, emniyet güçleri, daire müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİTLERİN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI


Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Vali Köşger, Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Ece ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Esin, şehitlik anıtına çelenk sundu. Törende Şehitlik Defteri’ni imzalayan Vali Köşger, “Aziz şehitlerimiz, devletimiz ve milletimizin istiklal ve istikbali, al bayrağımızın yüceliği uğruna en değerli varlığınızı, canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Bize bıraktığınız emanetin sorumluluğunun idrakinde olup aziz hatıralarınızı ilelebet yaşatacağız. Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek yeni nesiller sizleri daima minnet ve şükranla hatırlayacaktır. Minnet size, şükran size dua sizedir. Ruhunuz şad olsun” dedi.

GAZETE MANŞETLERİ SERGİSİ GEZİLDİ


Anma programında saygı atışının yapılmasının ardından İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından tüm şehitler için dua edildi. Programın son bölümünde Vali Köşger ve protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı törende protokol üyeleri şehit aileleriyle sohbet etti. Tellidede Mezarlığının ardından Kemer Mezarlığı’ndaki Şehitliği ziyaret eden protokol üyeleri, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak dua etti. Protokol üyeleri daha sonra Atatürk Kent Meydanı’nda 15 Temmuz Fotoğraf ve 15 Temmuz Gazete Manşetleri Sergisi’ni gezdi. Öğle namazına müteakip Bey Cami’nde şehitler için mevlid okunurken yemek ikramında bulunuldu.