Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Türkiye’nin 4.5 yıllık seçimsiz bir döneme girdiğini belirterek, “Seçimler geride kaldı. Artık esas gündemimiz olan ekonomiye yönümüzü çevirmeliyiz. İş dünyası ekonomide yapısal reformların yapılmasını bekliyor. Özel sektörün önünü açan adımların yer aldığı bir ekonomi gündemini takip etmeyi umuyoruz. AYTO olarak yerel seçimler öncesi idareci adaylarına taleplerimizi sunduk. Bu taleplerimizin yerine getirilmesiyle Aydın ekonomisinde canlanmanın olacağını düşünüyoruz” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİME ÖNEM VERİLMELİ”

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yatırım ve ihracata önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Uzun bir süre ülkemizde seçim gözükmüyor. Bu dönem yatırım ve ihracat açısından iyi değerlendirilmeli. Aydın için Serbest Bölge projemiz var. Bu projenin gerçekleşmesi halinde Aydın yatırıcımlar için çok cazip hale gelecek. Mesleki eğitime de önem vermeliyiz. ASTİM OSB'de tahsis edilen mesleki okulu canlandırmak istiyoruz.”

“FUAR ALANI BEKLİYORUZ”

Yerel seçimlerde göreve gelen belediye başkanlarını tebrik ettiğini dile getiren Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Aydın ve ilçeleri için yerel seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. Borsa olarak Aydın’a fuar alanı kazandırılmasını istiyoruz. Mevcut büyükşehir belediye başkanımızın seçimden önce temelini attığı fuar alanını bir an önce Aydın’a kazandıracağına inanıyoruz” diye konuştu.