Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Heyet Başkanı Büyükelçi Dr. Christian Berger, eşi Marilena Georgiadou Berger, AB Delegasyonu, Eğitim ve Öğretim Ekonomik ve Sosyal Gelişim Bölümü, Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Siyasi Danışman Selda Paydak ile birlikte Aydın’a gerçekleştirdiği ziyarette, Avrupa Birliği’ne Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı düzenledi.
  Aydın Valiliği organizesinde YİKOP Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra birçok davetli aktıldı.
  Toplantının açılışı AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nun sunumu ile başladı. Ardından Aydın’a konuk olan Büyükelçi Dr. Christian Berger, katılımcılara seslenerek, öncelikle kısaca Avrupa Birliği’nin anlamını ve kavramlarını özetledi. Yüzyıllarca savaşların sürüldüğü ve son 70 yıldır savaşsız bir Avrupa Birliği’nin olduğunu dile getiren Berger, Avrupa Birliği olarak güçlü bir birlik halinde hareket ettiklerini ifade etti. Türkiye ile ortak yaklaşımlar sergilediklerini de belirten Dr. Berger, AB’nin aynı değerlere önem veren farklı ülkelerin bir araya gelerek hareket ettiklerini ifade etti. 
Büyükelçi Berger’in konuşmasının ardından konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AB ile Türkiye arasındaki ilişkilere değindi. Avrupa’nın tarihi Türkiye olmadan yazılamayacağını söyleyen Vali Köşger, “Avrupa’nın tarihi Türkiye olmadan yazılamaz. Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişki dünyanın tarihi ortak paydalarından birisidir. Avrupalı dostlarımız, bir challange yaparak bir birlik gerçekleştirme kararı aldılar. Madem ki Avrupa’nın tarihi Türkiye olmadan yazılamıyor, madem ki barış içinde servislerin çoğalarak paylaşılması gerekiyor, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi kabul etmesi ve sonrasında da Türkiye ile birlikte tarihi gerçekleştirmesinin ilk adımı Aydın’dan atılmalı. Aydın şuana kadar yürüttüğü projelerde oldukça mesafe katetmiş durumda. Aydın her anlamda Türkiye’nin öncü şehirlerinden birisidir. Tarımda, turizmde öncü şehirlerden birisidir. Özellikle tarımda, turizmde ve Jeotermal alanında Avrupa Birliği’nin bizimle birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. Bu konuda bize destek olacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.