Aydın KOSGEB İl Müdürlüğü, Karacasu Kaymakamlığı, Karacasu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Nazilli İŞKUR Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası işbirliğinde sürdürülen Engelliler ve Eski Hükümlüleri Topluma Kazandırma Projesi kapsamında Aydın’da bu proje kapsamındaki ilk kurs olan girişimcilik kursunun startı Karacasu’da verildi. Projeye Karacasu’dan 35 kişi başvururken kontenjan sebebiyle ilçedeki kursa 25 kişi kayıt oldu. Kalan 10 kişinin Aydın’da açılacak kursa gönderileceği öğrenildi.

GİRİŞİMCİLİK ANLATILACAK

3 eski hükümlü ve 20 engelli vatandaşın yer aldığı kursun açılış törenine Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley, Karacasu SYDV Müdürü Mustafa Geçmez, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Temsilcisi Çise Acar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ayşe Çetinkaya, Nazilli İŞKUR Aktif İş Gücü Şefi İrfan Çoban, Kuyucak Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yıldırım Toprak ve kursiyerler katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler hazırlayacakları projelerin kabul edilmesinin ardından destek almaya hak kazanacak. Engelli vatandaşlar 50 bin liraya, eski hükümlüler 38 bin liraya kadar destek alabilecek. Kursların 4 gün boyunca 09.00 ile 17.30 saatleri arasında toplam 32 saat olarak verileceği kaydedildi. Kurslarda verilecek eğitimler hakkında konuşan Öğretim Görevlisi Yıldırım Toprak, “Girişimcilik, inovasyon, yaratıcılık, iş kurma süreçleri, iş planı hazırlama, proje hazırlama ve çeşitli sektörlere yönelik bilgiler vereceğiz” dedi.

"DESTEKLER KISA SÜREDE ÇIKACAK"

Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş’in açılış konuşmasını yapmasının ardından Kaymakam Ahmet Soley kürsüye geldi. Soley, “Bugün burada Engelliler Haftası'nda söz verdiğim bir projenin ilk adımlarını atmak üzere toplanmış bulunuyoruz. İŞKUR, KOSGEB, Nazilli Ticaret Odası, SYDV işbirliğinden başlattığımız engellilerimize ve eski hükümlülere meslek edindirme projesinin ilk adımlarını hep birlikte atıyoruz. 4 gün sürecek kurs sonucunda siz kursiyerlerimizin projeleri bizzat vakfımızca hazırlanarak İŞKUR’a gerekli başvuruları yapacağız. Tahminlerimize göre Temmuz ayı sonunda destekler çıkmış olacak” dedi.

KAYMAKAM TAAHHÜT VERDİ

Soley sözlerini, “Bu kursa kaydolan 25 kişi var. Ben şunun garantisini veriyorum. Bugün bu kursa katılanların en az 23’ü projeden yararlanacak. Ben bunu taahhüt ediyorum. Projemizin bu ilk adımında sadece hayvancılık ağırlıklı bir çalışma olacak. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte Sürü Yönetimi Kursu açacağız. Ben sizlerin bu kursa da katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü bu kursu bitirenler her yıl en az 5 bin lira destek alma hakkı kazanıyorlar. Ben yeniden hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah hepinizi kuracağınız işletmelerinizde ziyaret edeceğiz” şeklinde sonlandırdı. Konuşmaların ardından İŞKUR personelleri Ali Alkış ve Anıl Özdemir, ilerleyen süreçte yapılacaklar hakkında kursiyerlere bilgi verdi. Daha sonra kursun ilk gününde verilecek eğitimler sebebiyle dersliklere geçildi ve eğitimler başladı.