8 Nisan’da yapılan DTO seçimleri sonrasında oluşan odanın yeni meclisi kendi arasında görev dağılımını yaptıktan sonra, devir-teslim töreni gerçekleştirildi. Görev dağılımının ardından DTO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, Yeni Meclis Başkanı Mete Telyakar ile yeni meclis üyeleri odaya geldi. Yeni yönetimi, Eski Başkan Şaban Üstündağ ile bazı eski meclis üyeleri karşıladı.

"HİZMET BAYRAK YARIŞIDIR"  

Odanın toplantı salonunda gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşan DTO eski Başkanı Şaban Üstündağ, “Görevde bulunduğumuz 4 yılda odamızın hizmet kalitesini ve bilgi birikimini arttırdık. İlçemizin sorunlarının için çözüm odaklı girişimlerde bulunduk. Üyelerimize 5 yıldızlı hizmetle buluşturduk. Yönetim ve TOBB akreditasyon sistemini tamamladık. Güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Hizmet bayrak yarışıdır. Temennimiz bayrağın daha yukarıya taşınmasıdır. Yeni yönetimin Odamıza ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

"YENİ BİR SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ"

Erbaş ise konuşmasının başında seçimlerde oy kullanan ve kendisine destek veren üyelere teşekkür etti. Erbaş, 9 yıl önce kendi isteğiyle bıraktıkları odaya yeniden seçilmelerinden dolayı gururlu olduklarını belirterek, “Önümüzde yeni süreç var. Didim için, kentimiz ve ticaretimiz için yeni adımlar atma zamanı. Didim’in, ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu durumu göz önünde bulunduran, Dünyayı izleyen, ekonomi ve ticareti izleyen yeni bir kadro ile huzurunuzdayız. 21. yüzyıl hızlı bir şekilde, her türlü sonuçlarıyla hayatımızda yeni şeylere yol açıyor. Yeni değişimlere ve açılımlara yer açıyor. Dünyada ekonomi, siyaset ve bilim değişiyor. Tek tuşun ucunda bir dünya var. Bizler de oda olarak yeni dönemde her türlü gelişimin, topyekün gelişmelerin aktif takipçisi ve izleyicisi olacağız. Kentimiz ve odamız adına atılması gereken tüm adımları, tüm kamuoyuyla iletişim halinde birlikte koordine edeceğimiz açık, şeffaf ve paylaşımcı bir sürecin arifesindeyiz. Seçim döneminde projelerimizi paylaştık. Didim için odadaki değişim umut ediyorum ki tüm kurumlarda, siyasette ve derneklerde yeni bakış açısının, yeni bir yaklaşımın ilk adımı olur. Seçimlerde ne söyledikse takipçisi olmanızı rica ediyorum. Önümüzdeki hafta yeni bir süreci başlatacağız” diye konuştu.
  Konuşmaların ardından Erbaş, Üstündağ’a hizmetlerinden dolayı çiçek verip teşekkür etti. Erbaş ve ekibi daha sonra başkanlık makamına geçerek tebrikleri kabul etti.