Birinci Sanayi Sitesi’nde 800 metrekare mermer atölyesi bulunan İnşirah Mermer, yaptığı kaliteli işlerle inşaat sektörünün en çok tercih edilen mermer firmaları arasında yer alıyor. Ege bölgesinde hemen hemen tüm illere hizmet veren İnşirah Mermer, 10 kişilik montaj ekibi ile konut projelerinde fark oluşturuyor. İnşaatın kaba işçiliğinden itibaren, bir binada gerekli olan basamak, denizlik, çatı taşları, balkon, şömine, mutfak tezgahı, lavabo gibi işleri yapan İnşirah Mermer, aynı zamanda cami minberi, mezar, havuz, sauna-hamam işlerinde de ustalığını konuşturuyor. İnşirah Mermer’in sahibi Dilaver Tekgöz firması hakkında bilgiler verdi.

“ÇIRAKLIK OLMADAN USTA OLUNMAZ”

 43 yaşındaki 3 çocuk babası Tekgöz, “Babamı kaybettikten ve ilkokulu bitirdikten sonra, 1986’da Erzurum’dan Aydın’a göç ettim. 12 yaşında mermerciliğe başladım ve 14 yaşında usta oldum. İlk olarak Aydın’da Mersan’da, Hüseyin Tuncay ve İbrahim Tikbaş’ın yanında işe başladım. 2 yıl onların yanında çalıştıktan sonra İstanbul’a gittim. İstanbul’da geçirdiğim birkaç yıldan sonra, 15-16 yaşlarımda kendi işimin patronu oldum. Çıraklık dönemlerimde, öğle saati sırasında dinlenmemiz için ayrılan zamanda bile mermer döşer, elle zımpara yapardım. İyi geçirilmiş bir çıraklık zamanı olmadan usta olunmaz. Bu günlere bu merakım ve ilgim sayesinde yokluktan, tırnaklarımla kazıya kazıya geldim” dedi.

“HEDEFİM İMALATHANEMİZİ ASTİS’E TAŞIMAK”

Aydın’da Mustafa Ülgen ile Sekma Mermer’de 1 yıl montaj işçisi olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında şuanda bulundukları mermer atölyesini açtığını belirten Tekgöz, “Küçüklükten beri emir almayı sevmezdim. Bu yapım, benim kendi işimi kurmamda öncülük etti. Desteğimi kardeşlerimden de esirgemedim ve şu an onlarında kendi atölyeleri var. Şu an montaj ekibimle beraber 10 çalışanım ve 800 metrekare imalat alanımız var. Ege bölgesinde hemen hemen tüm illerde mermer işleri yapıyoruz. Hedefim imalathanemizi ASTİS’e taşıyıp, daha çok kesimlere hitap etmek” diye konuştu.

“YAPTIĞIMIZ İŞİN ARKASINDAYIZ”

“Kısaca mermerle ilgili akla gelebilecek her iş, bizim işimiz” diyerek açıklamalarına devam eden Tekgöz şunları söyledi: “Başarının sırrı, işini sevmek ve yaptığın işi önce kendine beğendirmektir. Ben işime aşığım ve başarımı da bu aşka borçluyum. Mermerin, insan sağlığı açısından hiçbir tehdit oluşturmaması da önemli bir detaydır. Hijyen açısından, mozaik ve polyester içerikli ürünlerin kullanılmamasını öneriyorum. Bizim işimiz ağır bir iştir ve incelik ister,  hatayı kabul etmez. Biz de, var olduğumuz sürece, yaptığımız her işin arkasındayız. 5-10 yıllık değil, ömürlük işler yapıyoruz. 1986’dan beri mermer bizim işimiz. 20 inşaat firmasının bizi tercih etmesinin en büyük nedeni budur.”