Pazar gününü Karacasu’da değerlendiren Denizli, Aydın ve İzmir doğa gruplarından oluşan toplam 465 kişi ilçeye geldi. Farklı gruplar ve organizasyonlar halinde ilçeye gelen gruplara Karacasu’da 3 ayrı rehber grubu yardımcı oldu. Turizm Derneği ve KARDOST kurucu ve üyeleri Aydın Mutlu ile Vahide Şeker, Çamarası Sırtlanini Mağarası etkinliğinde 180 kişiye rehberlik yaptı. Bekir Temur başkanlığında ilçeye gelen Aydın Doğa Dostları ve İbrahim Yavuz Keskin, İsmet Keskin başkanlığında Denizli'den gelen Doğaden Grubu, Şehitler Parkı’ndaki kahvaltının ardından otobüsler ile Çamarası Mahallesine hareket etti. 150 nüfuslu Çamarası Mahallesi 180 kişilik doğa tutkunlarını ağırlarken mahalle merkezinde yürüyüşte toplam 10 kilometre kat edildi.

MAĞARA İLGİ ÇEKTİ

400 metre uzunluğundaki sarkıt ve dikitleriyle dikkat çeken bölgenin en büyük mağaralarından olan Sırtlanini Mağarası’nı gezen ekip üyeleri, yemek molasının ardından mahalle merkezine dönüş yaptı. Burada mahalle sakinlerinin hazırladığı yöresel ürün standından doğal ve organik ürünlerden satın alan doğaseverler ardından Afrodisias’a geçti. Burada rehber eşliğinde müze gezildi. Daha sonra seramik ocaklarında ustadan çömlek işçiliğini dinleyen gezginler çarşı içinde serbest zaman etkinliğinde tahin ve yöresel ürünlerden satın alıp ilçe ekonomisine katkıda bulundu.

ESENÇAY’DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

Yine aynı gün Esençay Çağlayanlar Deresi Şelalesi 140 kişiyi ağırladı. Rehberliğini Yenice Muhtarı Cavit Paksoy’un yaptığı gezide Umut Erdaş başkanlığındaki Ege 20 ve Akın Sakallı başkanlığındaki Aydın Doğa Sporları doğa içerisinde akan şelaleye doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Nikfer dönüşü Esençay'a uğrayan 70 kişilik Aydak Grubu da mahallede serbest zaman geçirip açılan yöresel ürünler standından alışveriş yaptı.