Öğle saatlerinde başlayıp akşama kadar devam eden ziyarette, MHP Aydın İl Başkanı Levent İlter, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Germencik Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ümmet Akın, Kuyucak İlçe Başkanı Süleyman Ayan ile parti yöneticileri yer aldı. Karacasu MHP İlçe Başkanı Gökhan Kurt, Başkan Yardımcısı Zeki İnal, Karacasu Ülkü Ocakları Başkanı Emrah Karcılı, partililer ve Yüksekokul Teşkilatı üyelerinin karşıladığı ziyaretçiler, gün boyu Karacasu’da istişarelerde bulundu. Parti binasında başlayan ziyaret esnafların, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, çömlek atölyelerinin gezilmesi ile devam etti.

“3 HİLALİ BELEDİYE BURÇLARINA TAKACAĞIZ”

Parti binasında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Levent İlter, “Aydın ilinin 17 ilçesini, beldelerini, köylerini il teşkilatı olarak ziyaret etmekteyiz. Milletvekilimiz Deniz Depboylu Hanımefendi de Aydın’da olması sebebiyle bize katıldı. Esnaflarımızla, vatandaşlarımızla buluşarak onların dertlerini, sıkıntılarını dinleyeceğiz. Tüm teşkilatlarımız ilk sınavımız olan 2019 Mart yerel seçimlerine hazırlıklıdır. MHP Aydın İl Teşkilatı'nın yerel seçimlerdeki hedefi, Aydın’ın 17 ilçesinde 3 hilali belediye burçlarına takmaktır. Karacasu’da inşallah toplum nezdinde karşılığı olan, liyakati olan, kabul görmüş bir aday belirlenir. Bu kapsamda inşallah biz Karacasu’da da belediyeye talibiz” dedi.

DEPBOYLU: “HÜKÜMET VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI”

Vatandaşların, esnafın, çiftçinin sorunlarını dinlemek için ilçeleri gezdiklerini ifade eden Milletvekili Deniz Depboylu, “Şimdi ziraat odalarını, kooperatifleri dolaşıyoruz, vatandaşı dinliyoruz, bunları mecliste dile getiriyoruz. Ancak en başta verilen sözlerin tutulması gerekiyor. Mazota destek, hayvancılıkta yem ve gübre ile ilgili verilen vaatlerin tutulması gerekiyor. Maalesef verilen destek programları ve prim ödemelerinin açıklanması zamanları uygun değil. Maalesef üreticilerimizi zora sokuyor. Köy kültürünü de mahalle kültürü ile değiştirmeye kalktıkları için böyle de bir sıkıntımız var. Bunlar da Karacasu gibi ilçelerin nüfusunun azalmasına sebep oluyor. Bu Türkiye’nin her yerinde var. Yavaş yavaş üreticiler pes ediyor. Politikalar üretirken 5 yıl sonrasını bile değil, 50-100 yıl sonrasının düşünerek çalışmalar yapmak gerekiyor. Tabi devletimizin, milletimizin şimdi ciddi sorunları var. Bunların tek tek aşılması lazım. Hem yerelde, hem genelde doğru politikalar üretmemiz gerekiyor” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEMNUN KALDI

Vatandaşlar seçim dönemi olmamasına rağmen gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, MHP’lilere teşekkür etti. Vatandaşlar ağırlıklı olarak ASKİ’den şikayetlerini dile getirdi. Ayrıca hükümet tarafından üretime yeterli desteğin verilmediği ifade eden vatandaşlar, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini söyledi.

İYİ PARTİ SÖZLERİ ŞAŞIRTTI

Öte yandan bir vatandaşın, “İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 15 Temmuz 2018’de erken seçim olacağını söyledi. Seçim hazırlığı mı yapıyorsunuz?” demesi, MHP’lileri şaşırttı. CHP’li bir vatandaş da, MHP’nin AK Parti’ye verdiği destekten yakınarak, 7 Haziran’da MHP’nin hükümet kurmaya yanaşmamasını eleştirdi. Levent İlter, o dönem yaşananları anlatarak hükümet kurmanın mümkün olmadığını aktardı.