Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen konferansa Prof. Dr. Remide Arkun konuşmacı olarak katıldı. Meme kanserinde erken teşhisin önemine vurgu yapılan konferansa Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Belediye Meclis Üyesi Fevziye Tekeroğlu, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Yıldız Köse, Türkiye Soroptimist Kulüpler Federasyonu Ege Bölge Temsilcisi Mine Kozlubel, Kuşadası Soroptimist Kadınlar Kulübü Başkanı Nurgil Gürcan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri katıldı.

"HER 10 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ"

Prof. Dr. Remide Arkun konuşmasında meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek erken teşhisin büyük ölçüde hayat kurtardığını ifade etti. Prof.Dr. Arkun her 10 kadında birinde meme kanserine rastlandığına dikkat çekerek “Meme kanseri günümüzde kadınların korkulu rüyası haline gelmiş durumda. Her yıl meme kanseri hastası olan kadın sayısı artıyor. İstatistikler son dönemde yılda 17 bin kadının meme kanseri olduğunu ortaya koyuyor. Fakat hastalık yaygınlaştıkça kadınlarımız bilinçlenmeye başladı. Erken teşhis oranları yükseldi ve meme kanserinden dolayı yaşanan ölüm oranları düştü" dedi.

"ERKEN TEŞHİS ÇOK ÖNEMLİ"

 Meme kanseri önlenilebilen bir hastalık değildir fakat savaşılırsa kolaylıkla yenebilirsiniz diyen Arkun; "Meme kanserinde erken teşhis çok önemli. Belirtileri görür görmez doktora görünmelisiniz. Erken teşhis için mamografi şart. Sağlık Bakanlığı 40-69 yaş arası her kadının iki yılda bir kez mamogarfiye girmesini öneriyor. Sizler de bu çağrıya kulak vererek iki yılda bir kez mamografiye gitmelisiniz. 40 yaş altı kadınlar ise elle muayene yöntemiyle kontrollerini sağlayıp risk görürlerse doktorlarına müracaat etmelidirler” ifadelerini kullandı.