Türkiye’de oldukça yüksek olan tuz tüketimini en aza indirebilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından, 2011 senesinden bu yana ‘Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması’ programı yürütülüyor. Beslenme dostu okul olan Beyköy Polis Abla İlkokulu, öğrencilerin daha iyi beslenmesi için tuz kullanımını en aza indirmek için çeşitli projeler hazırlıyor.

ÖĞRENCİLER DOĞAL CİPSLER TÜKETİYOR

Bu yıl 'Sağlıklı Besleniyoruz, Zararlı Yiyeceklerden Uzak Duruyoruz' sloganıyla başlatılan proje kapsamında, okul öğretmenleri ve veliler işbirliği yaparak ev yapımı sağlıklı cips üretmeye başladı. Piyasalarda satılan cips ve benzeri yiyeceklerin içeriği, yağ ve tuz oranı sorgulanmaya başlanırken, bu çalışma ile öğrencilerin piyasalarda satılan hazır cipsler yerine doğal cips tüketimine yönlendirilmesi hedefleniyor.  

KENDİ ÜRETTİKLERİNDEN CİPS YAPIYORLAR

Proje çerçevesinde ilk olarak kendi bahçelerinde ürettikleri pancar, patlıcan, bal kabağı, elma, patates, havuç, kabak gibi ürünlerden evlerinde çok daha lezzetli ve pratik olarak kendi cipslerini üretmeleri konusunda öğrenci ve velileri bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Bu çalışmanın ardından veliler ve öğretmenler birlikte hareket ederek, nohut, elma, pancar ve bal kabağından tuz ve yağ oranı düşük cipsler ürettiler. Ortaya çıkan ev yapımı cipsler, okulda öğrencilere servis edildi. Öğrenciler tarafından oldukça beğenilen anne eli değmiş ev yapımı cipsler yoğun ilgi gördü.
  Sağlıklı beslenme konusunda uzmanlardan da yardım almayı ihmal etmeyen okul yönetimi, Beslenme Uzmanı Sevde Esra Sert’i öğrenci ve velilerle buluşturdu. Sağlıklı beslenme konusunda hazırlanan broşürler veli ve öğrencilere dağıtılırken, benzer afişler farkındalık oluşturmak adına okulun çeşitli yerlerine asıldı.