M. Lütfi Suyolcu’nun öldürülüşünün 24. yıl dönümünde düzenlenen törene Kuşadası Belediye Başkanı Vekili Tibet Özer, jüri üyeleri, Suyolcu'nun eşi Hülya Suyolcu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. 
  Metin Uca’nın jüri başkanlığında seçici jüri üyeleri, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, önceki dönem Belediye Başkanı Özer Kayalı, Kuşadası eski Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ile Lütfi Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu'dan oluştu. Törende eğitim başta olmak üzere Kuşadası’na büyük katkıları bulunan Hüseyin Arabul’a ödülünü jüri Başkanı, TV sunucusu, yazar Metin Uca verdi. Çiğdem Suyolcu, yaptığı konuşmada Hüseyin Arabul’un Kuşadası’na kazandırdığı okul, eğitim hayatına yaptığı katkılar, Özel Fatma Arabul Kültür Merkezi, Kuşadası Eğitim Geliştirme Vakfı ve daha birçok çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldüğünü söyledi.

"ÇOK ANLAMLI BULUYORUM"  

Belediye Başkan Vekili Tibet Özer de konuşmasında M. Lütfi Suyolcu’nun başkanlık yaptığı iki dönemde halkın takdirini kazandığını belirterek, “Bu ödülün ilkinin tıpkı Suyolcu gibi ilçemize önemli hizmetleri bulunan değerli hayırsever iş adamı Hüseyin Arabul’a verilecek olmasını çok önemli ve anlamlı buluyorum” dedi.      
  Kuşadası için ilk adımı Lütfi Suyolcu’nun başkanlığı döneminde attıklarını, Eğitim Geliştirme Vakfını onun başkanlığı döneminde kurduklarını anlatan Hüseyin Arabul da, ödüle layık görülmekten onur ve mutluluk duyduğunu söyledi.