Aydın’da kurulan kurban pazarlarında, çevre il ve ilçelerden gelen değişik fiyatlardaki küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcı bekliyor. Pazarda en düşüğü bin lira, en yükseği ise 2 bin lira olan küçükbaş kurbanlıklar, pazardaki yoğunluğa rağmen pek fazla talep görmüyor. Hayvan sahipleri ise arefe gününden ümitli olduklarını ifade ediyor.

SATIŞLARIN SON GÜNLERDE ARTMASI BEKLENİYOR

Köşk ilçesinde kurulan hayvan pazarına Yenipazar’ın Karacaören Mahallesi’nden hayvan getirdiğini belirten Ekrem Sarıkaya, bu yıl talebin az olduğunu ve siftah yapmadan günü noktaladıklarını belirtti. Vatandaşların kurbanlıklara bakıp gittiğini fiyat bile sormadıklarını söyleyen Sarıkaya, kurbanlıklara talebin geçen yıla göre az olduğunu ifade etti. Bayrama bir haftadan az kalmasına rağmen daha 4-5 tane kurbanlık sattıklarını dile getiren Sarıkaya, son günlerde satışların artabileceğini bildirdi.

"HER KESEYE GÖRE VAR"

Fiyatların talep edilen hayvana göre değişiklik gösterdiğini ifade eden Sarıkaya, şunları kaydetti: "Her keseye göre kurbanlık mevcut. Bizde fiyatlar bin ile 2 bin lira arasında. Pazarlara gelip bakan çok, ancak alan yok. Henüz beklediğimiz satışı yapamadık. İnşallah kurbanlıklarımız elimizde kalmaz ve satarız."
  Öte yandan pazarlarda küçükbaş hayvanın daha yoğun olması da dikkat çekiyor.