Didim’de esnaflar için yeni bir işbirliği adımı atıldı. Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Didim Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Didimli esnaflara girişimcilik konusunda ücretsiz eğitimler düzenlenecek. Konuyla ilgili olarak oda binasında basın toplantısı düzenlenirken, toplantıya Oda Başkanı Şerif Erul, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner, Oda Başkan Yardımcıları Nihat Özçevik ve Aslan Balakan, Oda Genel Sekreteri Ayşe Durmaz ile basın mensupları katıldı.

“KURS ÜCRETSİZ OLACAK”

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, ilçede yaz sezonu hareketliliğin kısa süre içerisinde başlayacağını belirterek, “Yeni dönemde esnaflarımıza katkı sunmak, kazançlarını arttırmak ve istihdama katkı sağlamak adına bu kursu düzenlemeyi düşündük. Bu kurslarda ayrıca devletin çıkardığı teşviklerle ilgili de bilgiler paylaşılacak. Bu kursu talep olursa arkasından da devamını sürdürmeyi planlıyoruz. Ayrıca günümüz teknoloji çağı olduğundan e- ticaret konusunda da eğitimler verilecek. Bu eğitimde de reklam, pazarlama ve halkla ilişkiler konusunda da esnaflarımıza bilgiler verilecek. Bizler esnafımıza destek olma konusunda bu adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz” dedi.

“BAŞVURULAR 15-19 NİSAN ARASI"

Didim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Öner ise kursla ilgili başvuruların Didim Esnaf Odası'na yapılacağını belirterek, ücretsiz olacak kurslar için başvuruların 15 ile 19 Nisan tarihleri arasında kabul edileceğini aktardı. Erul ve Öner, talep olması durumunda esnaflar için ücretsiz İngilizce kursu da açabileceklerini kaydetti.