Aldıkları eğitimleri pekiştirmek amacıyla tarih gezisi düzenleyen ADÜ ve SDÜ öğrencileri, Sivas, Divriği, Kemaliye, Eski Malatya, Elazığ-Harput, Elbistan, Afşin Kahramanmaraş, Adıyaman, Nemrut, Urfa-Göbekli Tepe, Harran, Mardin Kızıltepe- Midyat, Gaziantep Zeugma-Halfeti, Hatay’da bulunan tarihi yerleri ve eserleri yerinde inceledi.

KENDİ ALANINDA İLK

Derslerde anlatılan eserlerin yerinde görülmesi amacıyla gerçekleştirilen gezinin çok verimli geçtiğini belirten ADÜ Sanat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kemal Şahin, bu tür araştırma ve inceleme gezilerinin öğrencilerin görsel kazanımları bakımından önemli olduğuna dikkat çekti. Gezide emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, 2013 yılından bu yana gerçekleştirilen bu tür gezilerin kendi alanında bir ilk olma özelliği taşıdığını ve ADÜ’nün ülke genelinde en iyi şekilde temsil edildiğini ifade etti.

“BİLİMSEL YÖNDEN OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

Yüksek Lisans Öğrencileri Seçil Göven (Sanat Tarihçi), Kübra Kurt (Sanat Tarihçi), Hüseyin Özkan (Arkeolog) teknik gezinin lisans öğrencileri için önemli olduğunu, sadece teoride kalınmadan yapıların yerinde görülüp fotoğraflandığını söyleyerek gezinin bilimsel yönüne dikkat çekti. Gezide başından sonuna kadar yer alan E. Berfin Yetiş, Necati Aktaş ve Neşe Şan, “Büyük bir özveriyle yaklaşık on gün boyunca süren gezimiz, bilimsel yönden oldukça verimli geçti. Özellikle arkeolojik yönden Göbeklitepe, Nemrut Tümülüsü, Zeugma ve Arslantepe’yi görmek önem taşıyor. Buralarda yapılan arkeolojik kazılar bilimsel yönden literatüre önemli katkılar sunuyor” şeklinde konuştu.