Erkan Yücel Sahnesi’nde yapılan son toplantıya CHP’li Meclis Üyeleri Haydar Büyükdağ, Ali Genç, Mehmet Gürbilek, Zeliha Küçük ve Mehmet Erdem katılmadı.  Son kez toplanan meclise vatandaşlar da ilgi gösterdi.

DERNEK VE MUHTARLIĞA YER TAHSİSİ

Toplam 39 gündem maddesinin yer aldığı Mart ayı meclis toplantısında, pazar yerlerinde günübirlik satış yapacak pazarcılar için fiyat belirlemesi yapıldı. Kuşadasıspor’a ek olarak 80 bin lira maddi yardım, Trabzon Gençlik Spor Kulübü’ne de 10 bin lira nakdi yardım yapılmasına karar verildi. Çınar Mahallesinde bulunan taşınmazların belediyeye devri nedeniyle, buraya mahalle için sosyal işlerde kullanılmak üzere muhtarlığa 10 yıl kiralanması kabul edildi. Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneğine, kamulaştırılan belediyeye ait park alanının 10 yıl kiralanması oy birliği ile kabul edildi. ADÜ’ye bağlı Devlet Konservatuarına ait müzik ve sahne sanatları açılabilmesi için yer talepleri, ortaokul ve liseye yer bulunarak ADÜ’ye kiralanması oy birliği ile kabul edildi.

İRLANDA’DAN KARDEŞ ŞEHİR GELİYOR

Mali Hizmetlerden gelen kalan yarım yatırımların tamamlanabilmesi amacıyla 5 milyon lira kredi kullanabilmesi için Belediye başkanı Özer Kayalı’ya yetki verildi. İmar Barışı kapsamında gündeme gelen maddelerin hukuk komisyonunda görüşülmesine karar verildi. İrlanda’da bulunan, tarihi geçmişi ve dostluğu Osmanlılara dayanan, büyük açlık sırasında İrlanda’ya 5 gemi gıda yollayan Sultan Abdülmecid’e duydukları şükranı ülkenin en büyük futbol takımlarından Drogheda’nın formasında ay yıldız ile ifade eden şehir ile kardeş şehir olunmasına karar verildi. KUŞAKK’a Ege Mutfağı evi, yürütülecek etkinliklerde kullanılmak üzere bedelsiz olarak verildi.  

YAPIMI SÜREN PARKA GAZETECİ ENGİN ÖZCAN’IN ADI VERİLDİ

Kuşadası’nda bulunan parklara, cadde ve sokakların bazılarına Kuşadası için önem taşıyan isimlerin verilmesi için gündeme gelen maddeler görüşülmek üzere hukuk komisyonuna sevk edildi. Ayrıca Kuşadası’nın en eski gazetecilerinden rahmetli Engin Özcan’ın adının yapımı süren bir parka verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Son olarak gündeme gelen plan tadilat ve plan değişiklikleri ile gelen maddeler görüşüldükten sonra meclis kapandı. Kapanışta Belediye Başkanı Özer Kayalı tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Haber Videosu