Merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi olan deprem, sabah saat 09.34 sıralarında meydana geldi. Denizli'de bazı evlerin yıkılmasına neden olan deprem Aydın, İzmir ve Antalya’da da hissedildi. Aydınlılar deprem anında panik yaşarken, bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı. 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından 30 dakika içinde 4.2, 3.8, 3.5, 3.4, 4.0 ve 2.7 büyüklüğündeki artçı depremler yaşandı.
  Deprem sırasında panik ile camdan atlayan bir kişi ile baygınlık geçirenlerin de aralarında bulunduğu bazı vatandaşlar, Acıpayam ve Serinhisar Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

KARACASU'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karacasu ilçesinde şiddetli hissedilen deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Denizli'de gerçekleşen deprem başta Karacasu olmak üzere ilimizde de hissedildi. Depremle ilgili hasar çalışmalarını AFAD yapıyor. Karacasu ilçemizde deprem sırasında öğrenciler okuldan dışarı çıkmış. Korktukları için tekrar okula girmek istememiş. Ben de Karacasu'da okulların tatil edilmesi talimatı verdim. Okullar bir gün tatil edildi" dedi.

Haber Videosu